Actualitate

Guvernul PNL și-a asumat protejarea fiecărui loc de muncă afectat de criză!

Guvernul #PNL și-a asumat protejarea fiecărui loc de muncă afectat de criză, prin susținerea financiară a măsurii șomajului tehnic, prin acoperirea a 75% din salariul angajaților cu contractele de muncă suspendate temporar.

ℹ️ Prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) pentru şomajul tehnic au fost făcute plăţi de peste 4,8 miliarde de lei pentru 1,4 milioane de angajați cu contracte de muncă suspendate temporar.

ℹ️ Potrivit Codului Muncii, aceste indemnizații sunt plătite de către angajator, din fondul de salarii. Guvernul a preluat, în mod exceptional, plata indemnizațiilor pentru a împiedica pierderea unor locuri de muncă, pentru că mulți angajatori ar fi preferat concedierea, în locul șomajului tehnic.

ℹ️ Angajații îşi păstrează continuitatea la nivelul contribuţiilor pe care le plătesc la stat. După primirea banilor de la guvern, angajatorii au obligaţia să facă plăţile aferente angajaţiilor și să achite contribuţiile către bugetul de stat astfel oamenii având continuitate în contractele lor de muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!