Actualitate

Municipiu reşedinţă de judeţ, Giurgiu a devenit de râs: o singură toaletă publică la aproximativ 50.000 de locuitori

De câţiva ani în Giurgiu termenul de toaletă publică tindă să devină legendă. Bineînţeles, cândva existau şi nu erau deloc puţine. Mai întâi cea publică, din centru. Cunoscută de toţi giurgiuvenii. Apoi au apărut cele ecologice, amplasate în parcuri şi alte spaţii verzi că aşa era moda. Acum nu mai sunt deloc. Cu o excepţie. Cea din Piaţa Centrală însă nu toată lumea trece pe-acolo.

Revenind la cea veche, din apropierea Teatrului Tudor Vianu se pare că ar fi concesionată însă de ani buni are în continuare lacătul pus.

Cele ecologice s-au dovedit un fiasco. Greu de întreţinut, cel puţin în teorie, scumpe – aproximativ 80 de lei zilnic o bucată conform unor date oficiale, dar şi vandalizate de teribilişti. Motive se găsesc întotdeauna.

Cetăţenii în schimb sunt nemulţumiţi. Tineri sau mai puţin tineri vor ca această problemă să fie remediată cât mai repede.

Situaţie jenantă pentru un oraş care se vrea unul european.

La ultimul recensământ al toaletelor ecologice, din cele 20 achiziţionate între 2010 şi 2011 au mai rămas doar cinci funcţionale, amplasate în cimitirele Smârda şi Sfântul Haralambie. La faţa locului observăm că au mai dispărut două. Staţi. Au dispărut trei pentru că la Sfântul Haralambie au mai rămas câteva bucăţi din plastic. Au mai rămas două în Smârda. Şi acelea modificate.

Autorităţile recunosc problema şi afirmă că se caută soluţii.

Rămâne de văzut cum va fi rezolvată această problemă şi mai ales când. Ar fi culmea să fie gata prin 2015. Sau poate 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!