Actualitate

Excelenţa Sa, ambasadorul Belgiei în România, Phillipe Beke, a fost prezent astăzi la Giurgiu

Înaltul oficial a sosit la Giurgiu dis de dimineaţă si a făcut o scurtă vizită la sediul Prefecturii Giurgiu, iar în jurul orei 9.30 a fost primit de primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, edilul invitându-l la o discuţie privată.

­In cadrul acestei scurte intrevederi la Primaria Giurgiu a avur loc si un schimb de cadouri, dupa care, insoţit de reprezentanţii municipalităţii, ambasadorul Philippe Beke s-a deplasat spre sediul Consiliului Judeţean Giurgiu, fiind primit de către preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea.

Programul vizitei Excelenţei Sale a cuprins participarea la masa rotundă organizată de Consiliului Judeţean pe tema: “Oportunităţi de cooperare şi investiţii în judeţul Giurgiu”, eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Belgiei în România şi care a reunit reprezentanţi ai mediului de afaceri belgian şi românesc, precum şi ai administraţiei publice. Cuvantul de deschidere a apartinut  preşedintelui Consiliului Judeţean, Vasile Mustăţea, cel care a vorbit despre oportunitatile de investitii la Giurgiu, profilului judetului, dar i despre colaborarile anterioare pe linie de afaceri, intre Romania si Belgia.

Excelenţa Sa, ambasadorul Belgiei în România s-a declarat încântat de organizarea

la Giurgiu a unei mese rotunde, în cadrul căreia pot fi discutate proiecte concrete de colaborare între investitorii belgieni şi autorităţile giurgiuvene.

În cadrul acestei întâlniri, şeful Serviciului de Strategii Proiecte, Cooperare Interregională din cadrul Primăriei Giurgiu, Ianca Meca, a prezentat Masterplanul Eureoregiunii Giurgiu-Ruse. Edilul municipiului, Nicolae Barbu, şi-a arătat disponibilitatea de a veni în sprijinul oamenilor de afaceri belgieni, anunţând faptul că Primăria Municipiului Giurgiu este parte integrantă a Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, poziţie care îi oferă posibilitatea de a se implica în cadrul unor proiecte europene pe Strategia Dunării.

Masa rotundă a continuat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri, cu prezentări ale firmelor belgiene, dar şi ale Parcului Industrial Giurgiu Nord, Parcului Industrial Bucureşti şi a Zonei Libere Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!