Actualitate

Municipiul Giurgiu a fost vizitat de Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Romania, doamna Huo Yuzhen

Primăria Municipiului Giurgiu a primit, miercuri, vizita Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Romania, doamna Huo Yuzhen. Excelenţa Sa a fost primită de către primarul municipiului, Nicolae Barbu, la o întâlnire privată, după care în sala de şedinţe a Consiliului Local a avut loc o întâlnire de lucru. Au luat parte membri ai administraţiei locale, cei ai mediului de afaceri dar şi reprezentanţi ai instituţiilor interesaţi să susţină parteneriate în domeniul economic. Întâlnirea a fost deschisă de către edilul municipiului care a declarat că Giurgiu are nevoie de investiţii pentru crearea de locuri de muncă în toate domeniile de activitate.

Pentru toţi cei prezenţi Ianca Meca, şeful Serviciului Strategii, Proiecte şi Cooperare Interregională din cadrul Primăriei Giurgiu a făcut o scurtă prezentare a Masterplanului realizat în urma unui proiect european, cu municipalitatea din Ruse. De asemenea şi reprezentanţii Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu şi cei ai Zonei Libere au luat cuvântul şi au vorbit despre societăţile pe care le administrează, în timp ce preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Alexandru Epângeac şi-a exprimat disponibilitatea de a-i sprijini pe posibilii investitori chinezi care ar alege să dezvolte afaceri la Giurgiu.

Plăcut impresionată de prezentarea Masterplanului, dar şi de părerea bună pe care i-a împărtăşit-o despre autorităţile şi angajaţii din Giurgiu chiar un investitor chinez care a deschis o fabrică în municipiu, Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Romania, doamna Huo Yuzhen a declarat că va depune eforturi concrete pentru a stabili relaţii de colaborare economice între statul român şi cel chinez şi între regiunile chineze şi oraşul nostru.

Din agenda de lucru a vizitei oficialului chinez la Giurgiu fac parte şi o serie de vizite pe teren, planificate atât pentru astăzi, cât şi pentru mâine, 21 februarie, în Zona Liberă Giurgiu, dar şi la fabrici şi societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în Giurgiu.

Întâlnirea din sala de şedinţe s-a încheiat după ce a avut loc un schimb de cadouri între primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Romania, doamna Huo Yuzhen.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!