Economic Social

„N-am să vă dau rest!” – replica de coşmar a vânzătorilor din Giurgiu

bani_borcanDe câte ori vi s-a întâmplat să mergeţi dimineaţa la un magazin şi să fiţi refuzat de vânzător pentru că aveţi bani „mari”? Este o problemă cu care se confruntă mai toţi giurgiuvenii, indiferent unde îşi fac cumpărăturile, o problemă de care oamenii sunt foarte nemulţumiţi.

Indiferent că vrei să cumperi o pâine, un flacon de medicamente, un kilogram de carne ori un ziar şi indiferent că mergi la magazinul din colţul străzii ori la un supermarket, la o farmacie mică sau una „de marcă”, în fiecare dimineaţă, aceeaşi problemă peste tot. Dacă ai ghinionul de a merge la magazin cu o bancnotă de 50 de lei – ca să nu vorbim de unele mai mari – cu siguranţă, nu vei reuşi să cumperi ce-ţi doreşti. De ce? Vânzătorii te refuză categoric (mai politicos sau mai puţin politicos, după firea fiecăruia…).
Au şi motiv: nu au mărunt să dea restul. Şi asta pentru că, invariabil, patronii vin seara, colectează toate încasările şi lasă casele de marcat goale, aşa că nu e de mirare că vânzătorii nu au bani mărunţi de rest. Toate acestea îi deranjează pe giurgiuveni, care cred că nu este normal să le fie refuzaţi banii într-un magazin, aşa cum îi deranjează şi o altă practică – de asemenea, ilegală: cea prin care, în loc de bani, vânzătorii încercă să „bage pe gât”, ca rest, tot felul de „prostioare”: o gumă de mestecat, o pastilă de ţânţari sau alte astfel de mărunţişuri.
Giurgiuvenilor nu li se pare deloc normal să fie refuzaţila magazin atunci când merg cu o bancnotă mai mare. Se pare, însă, că autorităţilor li se pare normal, atâta timp cât nimeni nu se sesizează asupra acestui aspect, nimeni nu face vreun control şi, cu atât mai puţin, nimeni nu ia nici măsură.
 
C.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!