Economic

Campanie de informare pe tema proiectelor europene la Giurgiu

DSCN3172Cum judeţul Giurgiu este pe unul din ultimele locuri din ţară în privinţa accesării fondurilor europene, începând de joi, 10 iulie, a demarat o campanie ce îşi propune să informeze atât autorităţile locale, cât şi agenţii economici sau ONG-urile, cum trebuie întocmite proiectele europene şi ce paşi trebuie urmaţi pentru ca astfel de proiecte să obţină finanţare.

Reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Ministrrului Dezvoltării şi Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia s-au reunit joi la Giurgiu pentru a da startul unei campanii la care toată lumea se aşteaptă să aibă succes. Gazdă a fost Instituţia Prefectului. Iniţiatorul proiectului este ministrul secretar de stat Valentin Adrian Iliescu, care a explicat că această campanie se va derula săptămânal, în ideea că, pentru a accesa fonduri europene, este foarte important ca doritprii să fie, în primul rând, informaţi.
Şi, cum un rol important în depunerea proiectelor cu fonduri europene îl are Agenţia Regională de Dezvoltare Sud Muntenia, reprezentantul acestei instituţii a dat câteva explicaţii în privinţa acestui subiect. Astfel, Gilda Niculescu, şef de serviciu în ADR Sud Muntenia, a precizat că nevoile regiunii sunt de 10,9 milioane euro, la acest moment fiind depuse 2524 de fişe de proiect, judeţul Giurgiu având doar 69 de astfel de fişe, proiecte în valoare de 1,854 mil. Euro.
Campania „Informat şi implicat” a demarat, concret, cu o întâlnire cu primarii, reprezentanţii mediului de afaceri, cei ai ONG-urilor şi toţi cei interesaţi de proiecte eurpene, întâlnire desfăşurată la Ateneul Nicolae Bălănescu.
C.M.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!