Externe

”Ne-am minţit singuri spunându-ne că imigranţii vor pleca într-o bună zi”

merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat zilele trecute, la o conferinţă a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partid pe care-l conduce, că eforturile Germaniei de a clădi o societate multiculturală au eşuat şi că actuala abordare pentru imigranţi trebuie reformată. Implicit, în următorii ani, eforturile pentru o mai bună integrare vor echivala cu o prioritate ce va reveni liderilor germani din viitorul nu foarte îndepărtat.

”Suntem ţara care la începutul anilor ’60 am adus muncitori străini în Germania. Acum, ei trăiesc alături de noi. Ne-am minţit singuri o perioadă, spunându-ne că nu vor rămâne aici, că vor pleca într-o bună zi. Nu asta este realitatea. Această abordare asupra diversităţii culturale, de a spune că pur şi simplu trăim unii lângă alţii şi suntem fericiţi, ei bine această abordare a eşuat complet.”, a specificat Merkel.

Comentariile de mai sus au survenit la o săptămână după ce Angela Merkel s-a întâlnit cu preşedintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, discuţii în urma cărora noua Doamnă de Fier a promis că va face eforturi suplimentare pentru integrarea comunităţii turceşti în Germania, acolo unde, în prezent, trăiesc aproximativ 4 milioane de musulmani.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!