Actualitate

Neajlovul şi Dâmbovnicul, revărsate! Cea mai dificilă situaţie, la Bucşani

inundatii1

Peste o sută de hectare de păşune, zeci de hectare de teren, dar şi drumuri şi gospodării din trei localităţi ale judeţului Giurgiu au fost inundate, în ultimele ore, după ce apele râurilor Neajlov şi Dâmbovnic s-au revărsat în urma ploilor torenţiale.

Ploile torenţiale din ultimele ore au provocat revărsarea râurilor Neajlov şi Dâmbovnic, în judeţul Giurgiu, trei localităţi fiind afectate de inundaţii.

Conform unui bilanţ dat publicităţii duminică de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, în localităţile Vânătorii Mici, Iepureşti şi Bucşani au fost afectate de inundaţii 118 hectare de păşune, 35 hectare de terenuri agricole, trei livezi şi grădini, o curte şi două podeţe care fac legătura cu exploataţii agricole. De asemenea, apele s-au revărsat pe două drumuri comunale din localităţile Iepureşti, Chirculeşti şi Poarta Luncii, însă cele două tronsoane sunt circulabile.

Cea mai afectată de inundaţii este comuna Bucşani, unde s-au revărsat atât apele Neajlovului, cât şi cele ale râului Dâmbovnic, inundând o sută de hectare de păşuni şi terenuri agricole.

Potrivit autorităţilor locale, nu a fost necesară evacuarea localnicilor sau a bunurilor acestora.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Giurgiu, care s-a aflat sub cod galben de inundaţii, a plouat, cantităţile de precipitaţii ajungând până la 25,2 litri pe metru pătrat în 24 de ore.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu spun că nivelul râurilor care străbat judeţul este sub cotele de atenţie, cu excepţia râului Neajlov, care la staţia hidrometrică Vadu Lat a depăşit cu 32 centimetri cota de inundaţie. Fluviul Dunărea are un regim de curgere normal, nivelul şi debitul situându-se sub cotele de atenţie, mai spune sursa citată.

www.mediafax.ro
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!