Actualitate

Noul ambasador al SUA în România susține ferm Guvernul PNL și critică dur PSD: „Puterea baronilor corupți trebuie să ia sfârșit!”

Noul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, și-a manifestat susținerea pentru Guvernul PNL și pentru președintele Klaus Iohannis, și a criticat dur situația dezastruoasă lăsată după predarea guvernării de către PSD.

„Preşedintele Trump, poporul american, împreună cu mine şi cu toţi membrii ambasadei, ne-am angajat să lucrăm cu preşedintele Iohannis, cu guvernul României şi cu dumneavoastră, să facem din acest an Anul Renaşterii României. Acum este momentul ca România să devină un lider european şi global în domeniul artelor, ştiinţei, finanţelor, sănătăţii, tehnologiei informaţiei, producţiei agricole, de energie şi industriei. România este gata să-şi declanşeze adevăratul potenţial economic, dar poate face acest lucru doar prin adoptarea unor legi şi reguli de bun-simţ pentru afaceri şi punând capăt corupţiei endemice. Toate acestea vor conduce la beneficii economice enorme şi la prosperitate”, a declarat Adrian Zuckerman la Forumul CEO al Camerei Americane de Comerţ din România.

Referindu-se la situația dezastruoasă rămasă după guvernarea PSD, Zuckerman a precizat că „puterea baronilor corupți de a controla interesele de afaceri şi de a limita competiţia pe piaţa liberă trebuie să ia sfârşit”.

Totodată, noul ambasador american a subliniat necesitatea privatizării și a unui mediu de afaceri complet liber: „Doar un mediu de afaceri stabil, predictibil şi complet transparent poate atrage investiţiile necesare, care să ducă la dezvoltare şi să promoveze o economie concurenţială. Transparenţa în afaceri şi responsabilitatea sunt primordiale”.

„Președintele Iohannis, premierul Orban și miniștrii săi s-au angajat să reconstruiască un bun guvern, să refacă modificările legislative care au slăbit statul de drept, să pună în aplicare o legislație nouă pentru a reduce corupția astfel încât să protejeze toți românii. Poporul român a îndurat destul. Acum este momentul ca toți românii, nu doar elita și cei conectaţi politic, să prospere și să își ridice nivelul de trai. (…) Președintele Trump și Statele Unite s-au angajat să ajute România să-și atingă potențialul maxim. Sunt mândru să spun că poporul român nu are un prieten mai bun decât poporul american”, a mai spus Adrian Zuckerman.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!