La zi

Noul cod al insolvenţei afectează independenţa presei

ministerul_justitiei_va_public_ape_site_ul_institutiei_proiectul_noului_cod_al_insolventei_19429300Crin Antonescu a declarat vineri, 4 octombrie, că nu poate accepta şi promova o lege care riscă să afecteze independenţa presei sau să supună unele organisme media ameninţărilor. Toate acestea au fost specificate în contextul apariţiei noului cod al insolvenţei care are ca efect închiderea Realitatea TV.
Liderul liberal a menţionat că nu cunoaşte exact conţinutul ordonanţei de urgenţă privind noul cod al insolvenţei, dar partidul care-l reprezintă nu va da nici cel mai mic concurs îngrădirii libertăţii presei.
’Sunt convins că nici premierul nu-şi doreşte aşa ceva, nu intenţionează asta. Chiar dacă nu cunosc în amănunt textul ordonanţei, vom vorbi cât de curând cu partenerii din USL, pentru că e de neconceput să promovăm o lege care riscă să afecteze libertatea presei.’
De menţionat, Cozmin Guşă, acţionar al Realitatea TV, a declarat  cu câteva săptămâni în urmă, că premierul Victor Ponta vrea să închidă gura primei televiziuni de ştiri din România. Astfel, în proiectul Insolvenţei a fost adăugat un articol prin care oricărei televiziuni sau post de radio aflat în dificultate i se va ridica automat licenţa de emisie. Altfel spus, pentru instituţiile media, insolvenţa va fi echivalentă cu falimentul.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!