Politic

Nu de preşedinte depinde schimbarea Guvernului

ponta

Primul ministru Victor Ponta declară cât se poate de nonşalant că nu se teme că Guvernul ar putea fi schimbat, deşi evidenţele politice spun cu totul altceva la început de 2015.

Astăzi, însă, cu poate doar câteva zeci de ore mai devreme de inevitabil, Ponta ţine să menţioneze că ”Cei din opoziţie au tot dreptul să caute, să convingă, să aducă lângă ei aproximativ 140 de parlamentari pentru a trece moţiunea de cenzură împotriva actualului guvern.

Vă amintesc că pe 15 decembrie, au fost 377 de voturi în favoarea actualei guvernări şi doar 143 împotrivă. Pe de altă parte, domnul preşedinte Iohannis nu mi-a adresat vreun cuvânt pe această temă. De ce? Pentru că şeful statului cunoaşte foarte bine şi respectă prevederile constituţionale.

Nu de preşedinte depinde schimbarea guvernului. Dacă ar fi fost aşa, Băsescu ar fi schimbat Guvernul de mult. Repet, nu am avut nicio discuţie cu Klaus Iohannis pe acest subiect, pentru că pur şi simplu nu este în atribuţiile preşedintelui să schimbe un guvern care tocmai a primit un vot, acum o lună de zile, cu o majoritate consistentă. În plus de asta, nu cred că PNL este pregătit să preia guvernarea.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!