Sport

Astra a transferat un “tricolor”

Claudiu Bumba a semnat cu Astra pe trei ani şi jumătate FOTO: afcastragiurgiu.ro
Claudiu Bumba a semnat cu Astra pe trei ani şi jumătate / FOTO: afcastragiurgiu.ro

Mijlocaşul ofensiv Claudiu Bumba (21 de ani) este noua achiziţie a vicecampioanei Astra Giurgiu. Acesta a fost transferat de la ASA Târgu Mureş pentru 200.000 de euro. Bumba a evoluat atât pentru „Naţionalele” de Juniori şi Tineret cât şi pentru echipa de seniori.

Astra Giurgiu a obţinut duminică semnătura mijlocaşului ofensiv Claudiu Bumba. Contractul dintre cele două părţi se întinde pe durata a trei sezoane şi jumătate.
„Sunt bucuros că am convins să vină la Astra un fotbalist tânăr, român, de reală perspectivă, care poate face pasul decisiv către marea performanţă, la clubul nostru. Vor mai urma şi alte mişcări, foarte curând, sunt sigur că vom reuşi să facem un lot competitiv, cu perspective reale, care să ne ajute să ne menţinem între cele mai bune echipe din România şi să devenim o prezenţă constantă în Europa” a declarat preşedintele executiv al Astrei, Narcis Răducan, pe site-ul oficial al clubului giurgiuvean
Considerat unul dintre cei mai buni jucători ai generaţiei sale, Bumba a fost convocat constant la Naţionalele U17 şi U19 ale României.
Noul jucător al Astrei are zece selecţii şi două goluri la Naţionala de Tineret. Bumba a fost om de bază al „tricolorilor mici” în campania de calificare la Campionatul European (Cehia, 2015). Acesta a evoluat în toate cele şase partide din grupă, marcând de două ori.
A marcat contra Germaniei, la Giurgiu!
Poate cel mai bun meci al lui Bumba la U21 a avut loc tocmai la Giurgiu. Pe arena „Marin Anastasovici” (19 noiembrie 2013), România a remizat cu Germania, scor 2-2, primul gol al întâlnirii fiind marcat chiar de el (minutul 24).
N-a fost singurul meci al lui Bumba disputat la Giurgiu. Acesta a mai evoluat pe stadionul „Marin Anastasovici” pentru Naţionala U19 în două jocuri de verificare disputate împotriva Macedoniei la 13 septembrie 2011 (scor 7-0) respectiv 15 septembrie 2011 (scor 1-2).
Claudiu Bumba are o selecţie şi pentru echipa mare a României, fiind pe teren în „amicalul” cu Turkmenistan (scor 4-0) disputat în Turcia la 27 ianuarie 2012.
Câştigător al Supercupei Italiei
Bumba este un produs al celor de la FCM Baia Mare. Cumpărat de FCM Târgu Mureş în 2011, acesta a debutat în Liga I la 17 ani. După un sezon excelent (28 de jocuri şi 3 goluri), jucătorul a fost împrumutat de AS Roma.
În Italia a evoluat pentru AS Roma Primavera, alături de care a cucerit Supercupa Italiei. Bumba a marcat un gol în finala câştigată de AS Roma în faţa Interului (scor 2-1).
Din păcate, AS Roma n-a activat clauza de cumpărare, astfel încât în vara anului trecut jucătorul s-a întors la Târgu Mureş, acolo unde a avut un tur excelent: 15 jocuri şi 3 goluri.

550.000 de euro este cota lui Claudiu Bumba pe site-ul de specialitate transfermarkt.de

„Dublură” pentru Budescu sau titular?

Jucător polivalent, Claudiu Bumba poate evolua atât în spatele vârfului cât şi pe benzi ca extremă.
Postul său de bază însă este acela de mijlocaş ofensiv central, acelaşi pe care la Astra evoluează „căpitanul” Constantin Budescu.
În situaţia în care Budescu va fi vândut în această iarnă, Bumba ar avea şanse mari să devină titular pe acest post.

Cifrele lui Claudiu Bumba în Liga I: 41 de jocuri şi 5 goluri (toate pentru FCM/ASA Târgu Mureş).

Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!