Actualitate Economic La zi

Numărătoare a la "Roberta Anastase" în Consiliul Municipal Giurgiu?

consiliul localScandal la finalul şedinţei ordinare de joi, 27 martie, a Consiliului Local Giurgiu. După ce, iniţial, au fost anunţate 11 voturi pentru un proiect privind contractarea unui împrumut de către Primărie, suficiente pentru ca proiectul să fie aprobat, consilierii liberali au atras atenţia că numărul consemnat nu ar fi fost corect. Li s-a spus că ar fi trebuit să atragă atenţia la momentul respectiv, dar cei de la PNL sunt decişi să meargă cât mai departe pentru ca proiectul să fie retras.
Este vorba, deci, despre un proiect privind contractarea de către Primăria Giurgiu a unui împrumut de aproape 80 de milioane de euro, din care 70 ar însemna refinanţarea a trei credite vechi, iar 10 milioane ar trebui să rămână pentru investiţii. Cei de la PPDD, prin vocea lui Marius Stanciu, au cerut ca în document să fie stipulat faptul că cele 10 milioane vor fi folosite EXCLUSIV pentru cofinanţări ale unor proiecte europene sau naţionale.
Apoi, liberalii, susţinând că măsura nu ar fi avantajoasă, din mai multe puncte de vedere, au cerut amânarea proiectului până la stabilirea clară de către municipalitate a condiţiilor de contractare şi până la prezentarea unei liste cu proiectele europene respective ce ar trebui cofinanţate. După circa o jumătate de oră de dezbateri, s-a trecut la vot.
După câteva bâlbâieli şi reluări de ridicări de mână, au fost consemnate oficial 11 voturi pentru, 6 împotrivă şi 2 abţineri. La finalul şedinţei, consilierii liberali, prin vocea lui Marian Măroiu şi a Mirelei Ciulacu, au cerut să li se spună exact câte voturi au fost în favoarea proiectului, întrucât, de fapt ar fi votat 10 consilieri pentru, 7 împotrivă şi 2 s-au abţinut. Cei 7 sunt consilierii PNL, iar cei doi care s-au abţinut sunt PPDD-iştii Ilie Klement şi Florian Velicu.
De menţionat este că a lipsit de la şedinţă consilierul PSD Ionuţ Cioacă, iar cvorumul a fost asigurat cu 19 din cei 20 de consilieri. Astfel, dacă ceea ce susţin liberalii, demonstrat şi de înregistrarea realizată de televiziunea locală Valahia TV, este adevărat, atunci proiectul de fapt nu a trecut. Ar fi trebuit să fie de acord cu împrumutul majoritatea consilierilor în funcţie, deci 11.
Secretarul Primăriei Giurgiu, Petre Roşu, le-a transmis consilierilor că ar fi trebuit să ia cuvântul la momentul respectiv, iar spiritele s-au încins.
Contactat telefonic, şeful liberalilor de la municipiu, Dumitru Beianu, a declarat că, în primă instanţă, cei de la PNL vor cere celor din Primărie să retragă proiectul, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, se va ajunge la instanţa de contencios-administrativ.
Joi seara, 27 martie, de la ora 19.00, la ştirile Valahia Tv(www.valahiatv.ro ), urmăriţi un material incendiar despre scandalul pe această temă, iar ulterior, de la 19.30, întreaga discuţie din Consiliul local pe tema proiectului privind împrumutul.
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!