Economic La zi Social

O înţelegere în beneficiul giurgiuvenilor

_DSC0033Spun că, acceptând să voteze pentru proiectul privind refinanţarea creditelor, au făcut ei primul pas pentru o colaborare cu municipalitatea, în beneficiul oraşului. Liberalii giurgiuveni au vorbit, vineri, 6 iunie, în conferinţă de presă, şi pe această temă, relatând faptul că, de partea cealaltă, primarul a dat asigurări că va promova mai multe proiecte.
Giurgiuvenii au demonstrat, prin votul lor din 25 mai, că devin tot mai exigenţi în ceea ce priveşte partidele politice, iar asta îi obligă pe politicieni, sau ar trebui cel puţin, să marşeze pe o altfel de abordare, constructivă, pe o implicare mai largă şi mai concretă în rezolvarea problemelor oamenilor.

În acest context, liderul liberalilor din municipiu, Dumitru Beianu, a explicat motivele pentru care colegii săi din Consiliul Local au fost de acord cu aprobarea noului credit pentru refinanţarea vechii datorii publice, a precizat Beianu.
„Am convenit o cale de mijloc pentru a susţine activitatea Primăriei, este o înţelegere în beneficiul giurgiuvenilor. Rămân ferm convins că acel credit, în acest moment, este total neavenit, dar, dacă doar în acest mod putem deschide o colaborare cu domnul Barbu şi cu Executivul Primăriei, nu are rost să întârziem mai mult pentru că, oricum, suntem în întârziere(…). Dacă mergem pe acel proverb românesc ce spune, în principiu, cine cedează primul…, date fiind întârzierile(cu proiectele europene, n.r.) ce nu mai pot fi tolerate pentru că putem ajunge la pierderea ireversibilă a acestei şanse, am ajuns să facem un pas înapoi şi să-i dăm, în parte, satisfacţie domniei sale, deşi e mult spus satisfacţie. Cu această condiţie, ca şi dânsul să îşi respecte un angajament sau să parafeze o discuţie pe care a avut-o cu viceprimarul Liviu Popazu şi să permită ca, în perioada imediat următoare, să ne apucăm de treabă”, a spus Beianu.
Înţelegerea vizează aşadar mai multe proiecte necesare şi urgente pentru municipiu. De la infrastructura rutieră refăcută în tot oraşul, mansardarea blocurilor, amenajarea unor cartiere de locuinţe sociale, dar şi reabilitarea sistemului centralizat de încălzire, a precizat Dumitru Beianu, exprimându-şi din nou îngrijorarea cu privire la faptul că, în lista de investiţii a acestui an, încă nu au fost prinse asemenea proiecte.
Cum rămâne cu deblocarea bugetului CJ?
Şi dacă liberalii au făcut un prim pas pentru dezvoltarea municipiului, ei spun că aşteaptă o reacţie similară şi de la colegii lor din PSD. Evident, Dumitru Beianu a făcut referire la faptul că bugetul Consiliului Judeţean este încă blocat de prefect, reprezentantul Guvernului PSD în teritoriu. Fără acest buget, Consiliul Judeţean nu poate înainte cu proiectele europene, fiind imposibilă semnarea contractelor cu cei care pot elabora studii de fezabilitate şi să asigure consultanţa.
„Nu putem să ne jucăm iarăşi cu sute de milioane de euro cu care, din sediul PSD, ei se laudă că vor şi că fac demersuri să-i aducă în Giurgiu şi Instituţia ce reprezintă Guvernul în acest judeţ, al unui Guvern care anunţă cu surle şi trâmbiţe că accesarea fondurilor europene este o prioritate, să blocheze pe nişte motive prea subţiri să fie luate în considerare, de mine ca administrator, să blocheze aceste proiecte”, a mai spus liderul liberalilor din municipiul Giurgiu.
Urmăriţi mai mult din declaraţiile lui Dumitru Beianu pe această temă într-o Ediţie Specială, vineri seara, după ştirile Valahia TV(www.valahiatv.ro ), de la ora 19.30.
Cătălina Sfetcu
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!