Actualitate

“O meserie pentru viitor”

Era necesară o inițiativă de popularizare și promovare a învățământului profesional în rândul tuturor actorilor interesați (de la elevi și părinți, la angajatori și autorități). Invățământul profesional trebuie să devină o opțiune ”viabilă” pentru tinerii români, asociată cu beneficii reale, cu o ofertă educațională variată și de calitate.

Președintele Consiliului Județean Giurgiu Dumitru Beianu, împreună cu vicepreședintele Elisabeta Mihalcea, au vizitat astăzi Liceul Tehnologic “Ion Barbu” din Municipiul Giurgiu în vederea demarării campaniei „ O meserie pentru viitor” ce are ca scop promovarea școlilor profesionale.

La întâlnire au mai participat directorul liceului, profesor Mihaela Cîrjaliu, directorul adjunct, domnul Stelică TOBAN.Întâlnirile au continuat cu mediul de afaceri: Milbro Textile S.R.L, reprezentat de doamna Doina Stere, administratorul societății.

Pentru anul școlar 2021/2022 acest liceu va fi primul care va avea o clasa de învățământ în sistem dual în parteneriat cu S.C. Milbro Textile S.R.L., obiectivul fiind formarea elevilor pentru viitoare meserii în domeniul industriei textile, calificare profesională confecționer produse textile.

Pentru a se asigura condițiile unei colaborări de succes şi pe termen lung în cadrul acestei campanii, la Shipyard ATG Giurgiu reprezentanții Consiliului Județean Giurgiu au fost întâmpinați de directorul Adrian Patriche.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!