Social

O nouă casă primitoare, la Singureni

Fundaţia Bambini in Emergenza a „poposit” la Singureni, judeţul Giurgiu, cu foarte mulţi ani în urmă. În aproape două decenii, italienii cu suflet mare au reuşit să construiască acolo, într-o locaţie aflată în apropierea Spitalului, un adevărat cartier, cu case ce găzduiesc copii şi tineri cu probleme. Unii sunt orfani, alţii suferă de HIV- SIDA. Sâmbătă, 1 decembrie, în prezenţa a zeci de oameni care au ajutat la construirea noii case, denumite Sfânta Giuliana, a avut loc inaugurarea locuinţei, întregul eveniment fiind unul deosebit de emoţionant. Momentul discursurilor a fost deschis de episcopul Nunzio Galantino, cel care a specificat faptul că sunt trei mari sărbători ce merită a fi celebrate. În primul rând, Ziua României, apoi Ziua Internaţională de luptă împotriva HIV-SIDA.

Despre proiectul casei în sine, a vorbit mai apoi, soţia lui Mino Damato, fondatorului Fundaţiei Bambini in Emergenza.

Astfel, a mai spus Silvia Damato, casa Sfânta Giuliana este rodul unei colaborări extraordinare între fundaţie, Consiliul Judeţean Giurgiu şi firma care a construit efectiv locuinţa.

După ce au urcat pe scenă câţiva dintre voluntarii care au lucrat la casă, a fot aplaudată şi Luciana Pecoraio, cea care s-a angajat să suporte cheltuielile cu utilităţile casei Giuliana, timp de un an.

Mai apoi, în memoria celui care a pus bazele Fundaţiei italiene Bambini in Emergenza, Mino Damato, soţia lui a rostit un mesaj emoţionant, iar formaţia invitată la eveniment a cântat, tot pentru Mino, piesa „Plecat prea devreme” a lui Michael Jackson.

Un alt moment deosebit de emoţionant, a fost când, la casa Giuliana, din Singureni, au sosit cei doi bebeluşi care vor locui acolo, micuţi abandonaţi în Maternitatea de la Giurgiu. Sosirea lor a prilejuit şi tăierea panglicii noii locuinţe.

Copiii au fost mai apoi duşi în noua lor casă, iar oaspeţii au putut asista şi la un scurt moment artistic susţinut de câţiva micuţi de la casele construite pentru ei la Singureni, iar seara s-a încheiat cu un dineu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!