Actualitate Anunțuri Comunicate Educație La zi Politic Social

O tradiţie respectată cu sfinţenie: Boboteaza, în comuna Stăneşti

An de an, comuna Stăneşti este un punct de reper în judeţul Giurgiu prin manifestările pe care primarul Dănuţ Mitrea le organizează cu ocazia sărbătorii de Bobotează. În vechea vatră a satului Stăneşti, „La Fântână”, sute de localnici s-au adunat pentru slujba de Bobotează.

La fel ca în anii trecuți, sute de persoane au luat parte la slujba specială, derulată „La fântână”, unde s-au sfinţit apele dar şi caii.

„Mă bucur că am reuşit să marcăm cum se cuvine şi în acest an Sărbătoarea Bobotezei în comuna noastră. Evenimentul este o tradiţie pentru noi, este o mică bucurie pentru locuitori.
Prin manifestările pe care le organizăm, an de an, dorim să păstrăm datinile lăsate de străbunii noştri, de Bobotează, pe care le vom continua şi în viitor. Le doresc tuturor locuitorilor un an îmbelşugat, să se bucure de roadele muncii lor. De asemenea, vreau să le spun La Mulţi Ani, celor care îşi serbează mâine ziua numelui.” ne-a declarat Dănuţ Mitrea, primarul comunei Stăneşti.

La final, toţi au participat la „pomana porcului” şi la un pahar cu vin fiert, în timp ce se derula un spectacol, organizat, cu acest prilej.


Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!