Actualitate

Odată cu apariția celui de-al treilea focar de PPA, toți porcii de la Brăniștari vor fi sacrificați

Un alt treilea focar de pestă porcină africană a fost confirmat în această seară într-o gospodărie din Brăniștari, județul Giurgiu. Așacum a declarat și în cobferința de presă. subpredectul Adriana Puțaru a emis ordinul de sacrificare a suinelor din gospodăriile populației. 150 au fost crotaliați imediat după depistarea primului focar. La acțiunea ce va demara marți. 25 septembrie, la prima oră în localitatea Brăniștari, vor participa inspectori sanitar-veterinari,  jandarmi, reprezentanți ai primăriei Călugăreni  și cei ai Direcției Agricole.

Animalele sacrificate vor fi îngropate pe raza localității, la amplasamentul stabilit de autoritățile locale, existănd saci, var și utilajul pentru transportul lor.
În concluzie, odată cu apariția celui de-al treilea focar de pestă porcină africană, tot la Brăniștari, însă de această dată spre Călugăreni, se extinde zona de protecție pe trei kilometri de la focar, incluzând astfel localitatea Călugăreni.
Autorițățile fac apel la cetățenio din Brăniștari să înțeleagă situația și să coopereze. De asemenea, locuitorii din întregul județ  să anunțe de urgență medicul concesionar dacă observă ceva suspect la porcii din gospodării sau daca descoperă vreun cadavru de porc sau porc mistreț.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!