Actualitate

Olanda se opune în continuare acceptului în spaţiul Schengen pentru Bulgaria şi România

Presa bulgară a consemnat în ultimele zile că decizia politică privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va fi amânată până după luna martie, întrucât Olanda se opune în continuare primirii celor două ţări.

Altfel, misiunea diplomatică de la Sofia a eliberat un comunicat de presă în care se menţionează că decizia guvernului olandez va fi luată în strânsă colaborare cu alte state membre înainte de Consiliul Justiţiei şi Afacerilor Interne din 7-8 martie 2013.

În aceeaşi ordine de idei, la solicitarea presei româneşti, Ambasada Olandei la Bucureşti a precizat că guvernul batav aşteaptă raportul pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare de luna aceasta înainte de a-şi stabili o poziţie privind aderarea României la spaţiul Schengen.

Una pesta alta, dincolo de poziţiile firesc diplomatice ale ambasadelor aferente, potrivit unor surse din cadrul Comisiei Europene, Olanda este pregătită să folosească dreptul de veto, deoarece consideră că Bulgaria şi România nu au făcut suficiente eforturi pe calea reformelor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!