Sport

Olimpiada locului 27

Deşi am strâmbat din nas, cu ochii doar pe jumătatea goală a paharului, Londra 2012 trebuie să ne rămână în amintire prin cele 9 medalii cucerite de sportul românesc. Tocmai de aceea trebuie să le expunem, să le reiterăm, cu orgoliul de rigoare, dar şi, din nefericire, cu reticenţa celor care trăiesc temerea că nu vor mai avea nici măcar acest privilegiu. De a avea, totuşi, doi campioni olimpici.

Aşadar, cele 9 medalii ale României, ce i-au conferit dreptul de a ocupa un decent loc 27 în clasamentul general pe naţiuni, au fost cucerite de către următorii sportivi. AUR: Sandra Izbaşa – sărituri; Alin George Moldoveanu – puşcă aer comprimat 10 metri. ARGINT: Cătălina Ponor – sol; Roxana Cocoş – haltere; Alina Dumitru – judo; Corina Căprioriu – judo; echipa masculină de sabie formată din Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Andrei Siriţeanu. BRONZ: Răzvan Martin – haltere; echipa feminină de gimnastică formată din Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Diana Chelaru.

Revenind la jumătatea goală a paharului, este totuşi inadmisibil să nu intri măcar într-o finală la atletism şi să nu ciuguleşti o medalie la canotaj şi kaiac-canoe. În aceeaşi ordine de idei, dacă am ajuns să ne bucurăm de acest loc 26 la maraton prin Marius Ionescu, ne temem că suprema disciplină, cea care a generat olimpismul, stă să sucombe în România.

Una peste alta, podiumul acestei olimpiade pe medalii a fost întregit de SUA – 104 medalii, dintre care 46 de aur, China – 87 de medalii, dintre care 38 de aur, şi Marea Britanie – 65 de medalii, dintre care 29 de aur.

(V.M.) 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!