Politic

"Operaţia a reuşit, pacientul a murit"! Ponta a câştigat la Giurgiu, dar a pierdut preşedinţia!

voturi

Giurgiu a demonstrat, o dată în plus, că rămâne „roşu”. La 25 de ani de la Revoluţie, giurgiuvenii încă mai cred în comunism şi continuatorii săi. În timp ce, la nivel naţional, ACL a câştigat cel de-al doilea tur de scrutin, la Giurgiu, Ponta obţine, din nou, unul din cele mai mari scoruri din ţară.

Potrivit datelor oficiale, Victor Ponta a obţinut, în judeţul Giurgiu, 68,38% (103.406 voturi) din totalul voturilor valabil exprimate, în timp ce pentru Klaus Iohannis au votat 47.819 alegători, adică 31,62%.

Datele statistice mai arată că la scrutinul de duminică au votat 153.472 de giurgiuveni, din totalul de 228.546 înscrişi pe listele permanente, în timp ce pe listele suplimentare au votat 22.372, iar în urnele mobile au fost 2.247, numărul voturilor valabil exprimate fiind de 151.225.

Aşadar, PSD câştigă din nou la Giurgiu. Degeaba, însă. Degeaba vor mai ieşi acum liderii PSD să se împăuneze cu rezultatele de aici, pentru că, per total, PSD a fost înfrânt. O înfrângere extrem de greu de „digerat”, dar o înfrângere „pe mâna lor”. Cu alte cuvinte, revenind la situaţia de la Giurgiu, „operaţia a reuşit, pacientul a decedat!”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!