Actualitate

OPINIE la OPINIE

opinieConform Constituției, libertatea de exprimare este inviolabilă. Astfel că, libera cugetare și opinie sunt consfințite de Legea Supremă a României și tot conform acesteia, CENZURA de orice fel este INTERZISĂ. Însă, libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

Așadar, pe fondul acestei precizări, fiecare individ are deplina libertate la OPINIE, singura problemă rămânând, însă,  gradul de corectitudine capacitat prin această exprimare.

Analizând, însă, la concret, o recentă OPINIE față de o anume declarație, nu pot înțelege comentariul produs de aceasta, mai ales că, așa cum reiese din completările opinantului, aceasta a fost lămurită în completarea frazei. Adică – o altfel de campanie- bazată pe implementarea  în programul electoral a dorințelor și sugestiilor cetățenilor. Tradusă mai departe de Nicolae Florian, – o altfel de campanie – cuprinde și prioritizarea investițiilor.

De la această declarație, legată strict  de o nouă strategie de abordare a campaniei și până la faptul că  vorbitorii  au gândit vreo clipă că s-ar adresa unor neaveniţi, cred că lucrurile  au derapat de-a binele de la subiect și, cu siguranță, cineva a înțeles greșit.

Apoi, fiindcă tot vorbirăm despre dreptul la opinie și libera exprimare, nu înțeleg cu ce, oare, greșiră liberalii, atunci când s-au gândit la această – o altfel de campanie -, pe care, în cazul acestora, o lămurirăm mai sus.

Mai mult, dacă-mi amintesc bine, tot în cadrul unei conferințe de presă, – o altfel de campanie, o altef de politică – a fost susținută și de către liderul local PSD, Nicolae Bădălău, în cazul social-democraților aceasta constând în promovarea tinerilor și aducerea unui suflu nou în cadrul organizației.

Dacă până aici avem egalitate  la intenția de abordare a unei – altfel de de campanie – mai departe, diferența constă în faptul că, jurnaliștii prezenți la declarația domnului Bădălău nu și-au pus  niciodată problema că ar fi considerați în vreun fel de către acesta. Sau, ar fi trebuit?

Nina Mițoi

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!