Politic

Oprişan îi cere demisia lui Zgonea

Zgonea

De parcă problemele PSD-ului nu ar fi fost oricum majore, cu iminenta debarcare a premierului şi formarea unui alt guvern, iată că, zilele trecute, s-a iscat şi o furtună internă. Unul dintre cei mai vechi, dar şi mai controversaţi lideri teritoriali, Marian Oprişan, i-a cerut demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

De ce? Pentru că acesta din urmă a permis adoptarea în Comisia de Cod Electoral a votului indirect pentru preşedinţii de consilii judeţene.

Desigur, premisa este una subiectivă şi meschină de vreme ce îl priveşte direct pe Oprişan, dar, peste aceste considerente personale, rămâne întrebarea dacă nu cumva preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea are, fundamental, dreptate. Pentru că Oprişan pledează pentru alegerea preşedinţilor CJ prin votul direct al locuitorilor judeţului ”şi nu prin înţelegeri între consilieri, care pot genera corupţie şi denaturarea votului cetăţenilor prin formarea de alianţe false.”

Pe de altă parte, Valeriu Zgonea a precizat că PSD-ul are doar 5 membri în Comisia de Cod Electoral, decizia ca preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi prin votul indirect fiind luată cu 14 voturi pentru şi o abţinere.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!