Politic

Organizaţiile PNL şi PC Giurgiu au semnat protocolul la nivel judeţean

Primarul Lucian Iliescu, preşedinte al Organizaţiei PNL Giurgiu, a anunţat vineri, 25 martie, într-o conferinţă de presă, că a fost semnat şi la nivel judeţean protocolul cu Partidul Conservator, protocol care, la nivel naţional, a dus la înfiinţarea Alianţei de Centru Dreapta (ACD). Protocolul a fost semnat pe 23 martie iar, potrivit liderului liberal, colaborarea dintre cele două formaţiuni se va baza, în primul rând, pe respect şi încredere.„Este o alianţă la baza căreia va sta respectul reciproc şi încrederea, o colaborare care să se concretizeze, în final, cu schimbarea situaţiei actuale din România. Acest obiectiv este asumat, de asemenea, împreună cu PSD. Peste tot, oamenii ne cer să îi scăpăm de actualii guvernanţi, şi dorim să facem  împreună acest lucru, pentru a crea alte condiţii de viaţă. Ca vicepreşedinte la nivel naţional am votat cu responsabilitate, dar şi cu bucurie, formarea alianţei cu Partidul Conservator, şi consider că parteneriatul cu acest partid, precum şi cel cu PSD, este o soluţie pentru a prelua guvernarea, pentru a câştiga alegerile şi a redresa România. Aici, la nivel judeţean, dar şi la nivel naţional, trebuie să avem în vedere în special acest obiectiv. Noi, liberalii, avem o organizaţie mai bine pusă la punct, dar esenţial este să avem o colaborare sinceră şi deschisă atât cu PC cât şi cu PSD. Trebuie să lăsăm la o parte ambiţii sau orgolii, să fim loiali şi să ne concentrăm pe obiectivele importante”, a declarat preşedintele PNL Giurgiu.

Lucian Iliescu a făcut referire şi la recentele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu, privind eventualitatea unei noi crize. „Nu cred că este o nouă criză, de fapt este vorba de continuarea crizei, pentru că nu am ieşit din criză deloc. Ceea ce a spus Traian Băsescu este o recunoaştere a neputinţei guvernanţilor de a depăşi criza. Din zi în zi este tot mai rău, şi nu este corect să minţim oamenii, trebuie să le spunem adevărul. Iar adevărul nu este ceea ce ne spune premierul, că ieşim din criză, ba vom avea şi creştere economică”, a mai spus liderul PNL.

La conferinţa de presă din 25 martie a fost prezent şi preşedintele PC Giurgiu, Constantin Basangiac. Acesta a spus că îşi doreşte o ”Românie a tuturor” şi refacerea încrederii în instituţiile statului. „Semnarea protocolului PNL- PC, precum şi a celui cu PSD, reprezintă o etapă favorabilă atingerii unor obiective esenţiale. Îmi doresc să realizăm împreună un stat în care cetăţenii să ştie că instituţiile le sunt alături şi nu împotrivă, să refacem încrederea în aceste instituţii, să readucem în dezbatere publică tot ceea ce este de interes pentru cetăţeni. Adresez mulţumiri d-lui preşedinte Lucian Iliescu şi consider şi eu că vom avea o colaborare foarte bună”, a declarat liderul PC Giurgiu.

Constantin Basangiac este preşedinte interimar al PC la nivelul judeţului Giurgiu din noiembrie 2010, iar de atunci a început să se ocupe de reorganizarea filialei. Până la această dată, PC are filiale locale în 14 localităţi din judeţul Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!