La zi

Pasibili să ratăm peste 10 miliarde de euro

Comisia Europeană a notificat Guvernul român în legătură cu intrarea în procedură de ”presuspendare” a programelor operaţionale sectoriale Transporturi – 4,4 miliarde euro, Creşterea Competitivităţii Economice – 2,5 miliarde euro şi a Programului Operaţional Regional – 3,5 miliarde euro.

Măsurile adoptate zilele acestea fac parte dintr-o procedură reglementată de protejare a intereselor financiare ale UE şi a modalităţilor de utilizare a banilor contribuabililor.

În urma celor trei scrisori primite, câte una pentru fiecare program vizat, România are la dispoziţie două luni pentru a reacţiona. Ţara noastră trebuie să dovedească că a luat toate măsurile necesare pentru a remedia deficienţele identificate şi că sistemele de gestionare şi control funcţionează în mod adecvat.

Într-un comunicat citat de Agerpres, Serviciile Comisiei Europene solicită autorităţilor române să ia de urgenţă măsuri în acest sens, deoarece fondurile UE reprezintă în România principala sursă de investiţii şi, prin urmare, un factor esenţial de creştere. România are nevoie de aceste fonduri iar Comisia Europeană doreşte să reia plăţile cât mai curând posibil. În prezent, ceea ce contează sunt acţiunile urgente, mai este specificat în comunicatul de presă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!