Giurgiuvenii vor marca pentru prima dată în acest an „Ziua natională a produselor agroalimentare româneşti” (Legea nr. 168/2017). Aceasta va fi sărbătorită în 10 decembrie 2017 de Directia pentru Agricultură Judeteană, în colaborare cu Prefectura Giurgiu, Consiliul Judetean Giurgiu şi Primăria Giurgiu. Prin organizarea acestui eveniment se urmăreşte îmbunătătirea statutului producătorilor români, în vederea promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigarea încrederii consumatorului.
Evenimentul va avea loc în Piata Centrală, pe data de 10 octombrie 2017, începând cu ora 10,00, piată în care se va organiza un spatiu destinat operatorilor şi producătorilor din sectorul agricol, în vederea expunerii spre comercializare a produselor agroalimentare obtinute în gospodării.
În cadrul acestui eveniment, vizitatorii vor petrece momente inedite, savurând şi achizitionand produse autentice româneşti, cum ar fi legume, fructe, murături, zacuscă, miere, produse de cofetărie şi patiserie, lactate şi nu numai, se arată în comunicatul Directiei pentru Agricultură Judeteană Giurgiu, avizat de către directorul Stelea Coşoi.
* * *
Potrivit Legii nr. 168/2017, prin produs agroalimentar românesc se înţelege produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România şi care are inscripţionat pe etichetă drapelul ţării noastre.
Actul normativ citat prevede că Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti poate fi organizată de autorităţile publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice. Se pot organiza programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau ştiinţific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului.