Actualitate La zi

Pe primele trei luni ale anului, rezultate pozitive pentru ITPF Giurgiu

Vineri, 27 aprilie, la sediul ITPF Giurgiu a avut loc o conferinta de presa al carei subiect principal l-a constituit evaluarea activitatii desfasurate pe primele trei luni ale anului 2018, conferinta fiind sustinuta de cms sef de politie Nicu Raboj, inspector sef al ITPF Giurgiu si cms sef de politie Viorel Chiran (acesta din urma referindu-se  la masurile luate pentru fluidizarea traficului pe Podul Prieteniei, dar si pentru minivacanta de 1 mai, cand se asteapta cresteri ale valorilor de trafic.
Potrivit bilanţului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră  Giurgiu, în primele trei luni ale anului s-au inregistrat cresteri ale valorilor de trafic  persoane, cu 4,59% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Practic, 828.665 persoane au tranzitat frontiera. Valori crescute au fost inregistrate si la trafic autoturisme, unde cresterea a fost de 6,93%.
In perioada de referinta s-au constatat 489 fapte ilegale, fata de 267, in primele trei luni ale lui 2017. S-au aplicat 222 contraventii (cresterea a fost una semnificativa la acest indicator, de 56,14%), in timp ce valoarea s-a diminuat cu 30%.
În ceea ce priveşte încălcarea dreptului de proprietate intelectuală- în urma acțiunilor executate au fost constatate un număr mare de fapte, in procente numarul a crescut cu 776%, la fel si valoarea bunurilor confiscate, cu 214%.
Pe linia traficului internațional cu autoturisme furate au fost constatate sapte infracţiuni, fiind indisponibilizate 6 autoturisme si microbuze.
In prezentarea sa, cms de politie Nicu Raboj, inspector sef al ITPF a abordat si apecte legate de prevenirea si combaterea traficului de droguri, prin actiuni independente sau in colaborare cu alte structuri. Si aici rezultatele au fost pe masura muncii depuse.
“Le multumesc colegilor, si pe aceasta cale, pentru ca au dat dovada de implicare, disciplina si seriozitate, ceea ce a condus la rezultatele bune din primul trimestru din 2018. Imi doresc ca si pe viitor sa pastram aceeasi linie, iar munca noastra sa fie incununata de succes si, bineinteles, faraa inregistra evenimente negative. Sa fim, ca si pana acum, un exemplu pentru structura din care facem parte. Misiunea noastra este aceea de a optimiza supravegherea si controlul la frontiera, cat si combaterea eficienta a infractionalitatii transfrontaliere”, a declarant cms sef de politie Nicu Raboj, inspector sef al ITPF Giurgiu.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!