Actualitate

Pentru ajutoare financiare nu sunt fonduri, dar pentru maşini de teren se găsesc

În timp ce zeci de giurgiuveni aşteaptă un răspuns favorabil la solicitările lor privind ajutoare financiare pentru diverse probleme urgente şi grave, conducerea Consiliului Judeţean îşi cam pune tichie de mărgăritar. Adică, două maşini Duster, nou-nouţe, au fost cumpărate recent, iar autoturismele au ajuns pe mâna vicepreşedinţilor.

De la începutul noului mandat, conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu nu a dat decât câteva sprijine financiare, edilul şef Vasile Mustăţea specificând însă că sunt depuse zeci de cereri de la giurgiuveni aflaţi în situaţii grele, dar în cazul cărora sunt făcute anchete sociale.

De altfel, colegii de la Valahia TV au prezentat cazul concret al unui cetăţean care a primit răspuns în scris de la Consiliu, fără vreo anchetă în prealabil, că nu sunt bani prevăzuţi în buget pentru problema dumnealui.

Sunt în acelaşi timp şi asociaţii ale căror solicitări nu au fost încă onorate, precum cele ce se ocupă de persoanele seropozitive, sau chiar unele sportive.

În plus, nici galele pentru premierea elevilor şi profesorilor cu performanţe nu au mai fost organizate anul acesta, reprezentanţii Consiliului Judeţean declarându-ne că nu sunt fonduri. Pentru toate astea nu sunt, dar pentru confortul propriu se pare că se găsesc oricând soluţii.

Astfel, au fost cumpărate recent, cu bani din bugetul propriu, două maşini de teren Duster, ce au ajuns autoturismele vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean, maşini care au şi sosit la CJ săptămâna trecută.

Achiziţionarea lor s-ar fi făcut prin intermediul unei societăţi a CJ şi astfel, nu a fost nevoie de trecerea prin Consiliu a unui proiect de hotărâre în acest sens. Cu cât mai silenţios, cu atât mai greu de ajuns la public, probabil.

Vicepreşedinţii instituţiei aveau la dispoziţie câte o maşină mică, Nubira, care, spun sursele respective, ar trebui însă reparate. Pentru că, probabil nu sunt bani de reparaţii, s-a apelat la cumpărarea unor maşini mai mari şi… mai bune. De ce nu? Potrivit site-ului oficial al Dacia, preţul unui Duster variază între 9.500 şi 14.700 de euro, adică poate ajunge până la 663 de milioane de lei vechi.

Consiliul Judeţean Giurgiu vrea aşadar să îi bată la confort până şi pe parlamentarii României. În prezent, demnitarii circulă cu Dacia Logan, al cărui preţ poate fi şi de 6.500 de euro.

Dacă tot era nevoie de maşini noi, de ce nu au fost cumpărate unele mai ieftine măcar? Ar fi fost făcută o economie de câteva mii de euro bune, cu care cei de la judeţ ar fi putut ajuta zeci de giurgiuveni aflaţi în dificultate, ar fi putut organiza ambele gale de excelenţă şi ar fi putut continua investiţiile privind dezvoltarea judeţului nostru.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!