Actualitate

Pentru ca giurgiuvenii sa fie corect informati!

Ca urmare a apariției, în data de 25.05.2020, în publicația online ”Giurgiu-net” a articolului –”Marian Mina: Ministerul Sănătății nu-și găsește timp să acrediteze spitalul nostru pentru folosirea PCR-ului! DOCUMENT BOMBĂ despre ce preocupări are, de fapt, prefecta de Giurgiu”

Pentru corecta informare a opiniei publice, vă aducem la cunoștință următoarele:

  • Solicitarea Spitalului Județean de Urgență Giurgiu pentru autorizarea PCR a fost transmisă în data de 19.05.2020 către DSP Giurgiu, iar în urma evaluării a fost emisă Autorizația Sanitară de Funcționare nr. 90 din 22.05.2020.
  • Adresa dată publicității în articolul de presă a fost transmisă Ministerului Sănătății la începutul lunii aprilie, atunci când se constatase o îmbolnăvire în masă a personalului medical din secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu; Instituția Prefectului Giurgiu a considerat oportună informarea Ministerului Sănătății despre situația din Spital, în vederea identificării de soluții de către specialiști, astfel încât să fie evitată răspândirea virusului la scară mult mai largă (atât în rândul personalului medical, cât și al pacienților non-Covid internați deja în Spital).La momentul transmiterii adresei în cauză, nu se punea problema achiziționării unui aparat PCR sau a plasmaferezei care să necesite autorizare.În concluzie, afirmația ”Prefectura Giurgiu, în loc să dea o mână de ajutor în acest caz,(…), are cu totul și cu totul alte preocupări” este total eronată .De asemenea, potrivit prevederilor OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, prefectul sprijină și îndrumă autoritățile publice locale și instituțiile publice, la cererea acestora și în limita competențelor legale.
  • în ceea ce privește afirmația ”CJ s-a ocupat de tot ce înseamnă cheltuieli legate de cazarea și transportul medicilor”, domnul Mina Marian ar trebui să știe, în calitatea sa de vicepreședinte al CJSU, că măsura izolării cadrelor medicale a fost dispusă în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu nr. 13 și a Ordonanței Militare nr. 7. Consiliul Județean, ca autoritate publică locală în subordinea căreia se află Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, s-a ocupat de cazarea și transportul medicilor pentru că această obligație îi revenea conform legii, iar nu din propria inițiativă a președintelui Consiliului Județean Giurgiu.

PREFECT,

ANETA MATEI”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!