Actualitate

Costel Alexe, ministrul Mediului, consultări substanțiale cu reprezentanții mediului asociativ asupra mai multor teme de actualitate din domeniul protecției mediului

Costel Alexe, ministrul Mediului: „Am avut astazi consultări substanțiale cu reprezentanții mediului asociativ asupra mai multor teme de actualitate din domeniul protecției mediului.

Reprezentanții ONG au ridicat teme de discuție importante pe agenda pubilcă, precum combaterea tăierilor ilegale de pădure, conservarea și protecția biodiversității, calitatea aerului în marile aglomerări urbane, managementul deșeurilor, implementarea economiei circulare și promovarea transportului alternativ.

Punctul de plecare al discuțiilor a fost reprezentat de utilizarea investițiilor din Pactul Ecologic European ca pilon al planului de redresare economică după pandemia COVID-19, o etapă de tranziție către un nou model economic.

Împreună cu Prim-ministrul Ludovic Orban am subliniat că pentru implementarea Pactului Ecologic European în România Guvernul se bazează pe expertiza organizațiilor neguvernamentale de mediu.

Consultările vor fi continuate atât pe această temă, cât și cu privire Sistemul de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL), în perspectiva operaționalizării acestuia la finalul lunii iunie 2020.

De asemenea, organizațiile de mediu au solicitat reincluderea în administrarea ariilor naturale protejate, precum și susținerea activităților ong-urilor din domeniu și a unor proiecte de protecție a mediului.

Susținem ideea administrării în comun – autorități publice și mediu asociativ – a ariilor naturale protejate.

”Veți găsi în noi un partener. Trebuie să gândim foarte bine pașii într-o viziune strategică astfel încât, pe de o parte, acțiunile industriei și oamenilor să aibă consecințe cât mai mici asupra mediului, iar, pe de altă parte, să învățăm să trăim în armonie cu natura”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!