Actualitate

Pentru reducerea posibilităţii fraudei la vot, Guvernul propune noi măsuri

index853Guvernul a analizat recent două măsuri care vizează eliminarea oricărei posibilităţi de fraudă în procesul de numărare a voturilor la alegerile parlamentare de la 11 decembrie. Una dintre măsuri prevede ca, după închiderea urnelor, ştampilele de vot să fie sigilate în plicuri transparente, cu numere unice de înregistrare.

Cea de-a doua se referă la înregistrarea video a procesului de numărare a voturilor. Înregistrarea video a numărătorii voturilor va da posibilitatea Biroului Electoral Central să verifice mai uşor eventualele sesizări de fraudă pe care le va primi după închiderea urnelor.

„A doua măsură priveşte obligativitatea de a înregistra video folosind tabletele care sunt deja în dotarea tuturor secţiilor de votare, folosirea lor pentru a înregistra un cadru general, desfăşurarea procesului de numărare a votului. Este o măsură pe care noi am considerat-o foarte importantă pentru a elimina orice suspiciune cu privire la acea etapă a procesului electoral foarte importată, o măsură care, cred eu, vine în susţinerea şi în beneficiul tuturor partidelor politice care vor participa în cursa electorală, pentru că va da posibilitatea de a verifica integritatea procesului de numărare a voturilor în acea etapă„, a declarat recent ministrul de Interne, Dragoş Tudorache.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!