Actualitate

PERCHEZIȚII LA FIRME ȘI PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI LA REGIMUL PROPRIETĂȚII INTELECTUALE

Peste 30.000 de produse contrafăcute, 5 prese electronice pentru imprimarea mărcilor, 3 mașini de cusut electronice și 7 dischete cu programe de mărci, în valoare de 2.000.000 de lei au fost ridicate de polițiști giurgiuveni în urma celor 8 percheziții efectuate, ieri, în București și Giurgiu. De asemenea, a fost confiscată marfă în valoare de peste o jumătate de milion de lei.
La data de 21 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul A.N.A.F., au efectuat 8 percheziții, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul proprietății intelectuale.
În urma activităților, care au vizat centre de depozitare din apropierea unui complex comercial, locuințele persoanelor ce coordonează activitatea infracțională, precum și sediul societății comerciale, au fost ridicate 31.130 de produse contrafăcute de diferite mărci și sortimente, purtând mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată. De asemenea,  au fost descoperite 5 prese electronice pentru imprimarea de mărci, 3 mașini de cusut electronice și 7 dischete ce conțineau programe de mărci.
Vaoarea totală a bunurilor ridicate este de 2.000.000 de lei.
Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu în care mai multe persoane, din Giurgiu, sunt bănuite că, prin intermediul unui site, ar fi comercializat produse susceptibile a fi contrafăcute.
Polițiștii au condus 6 persoane la audieri, iar cercetările continuă în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.
De asemenea, la activitate au participat inspectori din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală care au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 120.000 lei și au ridicat în vederea confiscării mărfuri în valoare de 553.000 lei, precum și 46.000 lei în numerar.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!