La zi ORDINE PUBLICA

Peste 900 de sancţiuni, peste 90 de permise reţinute, în doar câteva zile

  • SUTE DE SANCȚIUNI APLICATE ȘI ZECI DE PERMISE DE CONDUCERE REȚINUTE DE POLIȚIȘTII SERVICIULUI RUTIER PE TIMPUL ACȚIUNILOR DESFĂȘURATE

În perioada 20 – 26 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au acționat pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere pentru prevenirea şi reducerea riscului rutier în zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere.                                    
În cadrul acţiunilor a fost verificat modul de respectare a dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere a pietonilor dar şi modul în care pietonii respectă normele privind circulaţia pe drumurile publice, respectarea dispozițiilor legale privind viteza de deplasare și verificarea transportatorilor de persoane și marfă.
Acțiunile au avut scopul de a reduce numărul de accidente rutiere și a consecințelor acestora.
Poliţiştii giurgiuveni au acţionat pe Drumurile Naţionale care străbat judeţul Giurgiu, în zonele considerate cu risc, aplicând 906 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 131 370 lei, 9 sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea de către conducătorii auto a timpului de odihnă, totodată fiind reținute 93 de permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare.
În această perioadă au fost întocmite 7 dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
La sfârșit de săptămână pentru depășirea limitei legale de viteză în localități au fost aplicate 206 sancțiuni contravenționale fiind reținute 17 permise de conducere, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Giurgiu.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!