Actualitate Economic

Planuri de management de 2,5 milioane de euro. Ce câştigă Giurgiu?

mediuUn proiect – bază pentru activităţi ce ar putea fi derulate în următorii 10-15 ani. O asociaţie şi două Agenţii pentru Protecţia Mediului, una fiind cea de la Giurgiu, vor să pună la punct planuri de management pentru mai multe arii protejate din 3 judeţe.
Proiectul, denumit „Gestionarea durabilă a 3 situri Natura 2000 din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia”, a fost lansat, oficial, şi la Giurgiu, marţi, 14 ianuarie, printr-o conferinţă de presă susţinută la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului. APM Giurgiu a contribuit, în calitate de partener, cu oferirea tuturor informaţiilor necesare privind ariile protejate din judeţul nostru.
Proiectul celor de la Asociaţia Vatra vizează, aşadar, întocmirea unor planuri de management, fiind vorba despre documentaţii tehnice, dar vor fi întocmite şi studii specifice, vor fi făcute activităţi de inventariere sau cartografiere. În plus, proiectul prevede şi dezbateri publice.
Planurile de management realizate prin intermediul proiectului, cu o valoare de 2,5 milioane de euro, vizează următoarele situri Natura 2000, Vedea Dunăre, cu sectoare în Giurgiu şi Teleorman. Ostrovu Lung-Gostinu, din Giurgiu, Gura Vedei-Şaica-Slobozia, ce cuprinde zone din toate cele trei judeţe vizate.
În ceea ce priveşte ariile protejate şi de interes naţional, este vorba despre Rezervaţia Naturală Cama-Dinu-Păsărica şi Ostrovu-Gâsca.
Legat strict de judeţul nostru, printre localităţile incluse în proiect se numără Giurgiu, Găujani, Malu, Slobozia, Vedea, Gostinu, Oinacu, Prundu.
Partener al celor de la Vatra este şi APM Călăraşi.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!