Actualitate

La două luni după ce şi-a prezentat scrisorile de acreditare, ambasadorul Macedoniei a vizitat municipiul şi judeţul Giurgiu

La jumătatea lunii martie îşi prezenta scrisorile de acreditare preşedintelui Traian Băsescu, şi, imediat după aceea, pornea într-un turneu prin România. Este vorba despre ambasadorul Macedoniei, Pande Lazarevski, care marţi a fost oaspetele autorităţilor locale şi judeţene din Giurgiu.

Întâlnirea, la care au participat reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei şi Camerei de Comerţ, a avut drept scop o primă luare de contact a noului ambasador cu judeţul Giurgiu. Excelenţa Sa spune că a decis să pornescă într-un turneu prin toate judeţele ţării, pentru a cunoaşte personal oamenii, locurile şi problemele din România.

Oficialii giurgiuveni au făcut o scurtă prezentare a judeţului şi municipiului.

Oaspetele macedonean a ascultat cu atenţie prezentările autorităţilor giurgiuvene, însă cel mai interest a fost de activitatea Camerei de Comerţ.

Considerând că relaţiile economice dintre România şi Macedonia nu sunt nici pe departe la nivelul celor politice, ambasadorul Macedoniei îşi propune să le îmbunătăţească, pe perioada mandatului său.

În acest sens, ambasadorul Lazarevski a declarat că următorul pas, după încheierea turneului de cunoaştere a României, va fi organizarea unor întâlniri între camerele de comerţ din Macedonia şi cea din România, în scopul facilitării contactelor directe dintre investitorii din cele două ţări. Întâlnirea de la Prefectură s-a încheiat cu un schimb simbolic de cadouri.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!