Actualitate

Planuri pentru noi proiecte româno-bulgare de milioane

Consiliul Judeţean Giurgiu şi Prefectura Ruse au în implementare, împreună, 10 proiecte în valoare de aproape 30 de milioane de euro. Acesta a fost un alt subiect dezbătut la sfârşitul săptămânii trecute, la Ruse, în cadrul întâlnirii de lucru a conducerii administraţiilor celor două regiuni. Este vorba, fără îndoială, de un număr impresionant de proiecte comune câştigate pe programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, de către Consiliul Judeţean Giurgiu şi Prefectura Ruse, aşa cum a specificat şi edilul Dumitru Beianu. El a subliniat faptul că, din informaţiile pe care le deţine, Giurgiu şi Ruse sunt pe primul loc în rândul euroregiunilor similare din cele două ţări vecine în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene.

Proiectele sunt în domenii diverse, precum cele privind infrastructura rutieră, sau legate de managementul situaţiilor de urgenţă, sau chiar în turism.

„Următoarea sesiune pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, dar şi Strategia Dunării care va finanţa investiţii foarte importante de-a lungul fluviului ne obligă foarte mult. Dată fiind experienţa dumneavoastră, disponibilitatea ambelor părţi, informaţiile potrivit cărora, în această strategie regiune Ruse-Giurgiu ar putea atrage finanţări foarte mari, ne obligă aşadar să gândim foarte curând o abordare a acestei strategii”, a spus Dumitru Beianu.

A fost invitat să ia cuvântul şi directorul Euroregiunii Danubius, Lili Ganceva.

„Scopul principal al Euroregiunii Danubius este colaborarea transfrontalieră şi crearea unei echipe, prin semnarea unor contracte de colaborare. Aceste echipe devin partenere în toate proiectele depuse”, a specificat Lili Ganceva.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!