Actualitate

Autorităţile din Giurgiu cer din nou măsuri privind taxa de pod

Dacă nu poate fi eliminată, măcar să fie redusă! Consiliul Judeţean Giurgiu continuă să facă solicitări către Ministerul Transporturilor în ceea ce priveşte taxa de pod. Declaraţiile au fost făcute vinerea trecută, la Ruse, în cadrul discuţiilor între reprezentanţii autorităţilor celor două regiuni. Conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu şi cea a Prefecturii districtului şi a Primăriei Ruse au luat în dezbatere, vinerea trecută, şi subiectul taxei de pod. Aceasta după ce Ministerul Transporturilor bulgar a decis, în cursul acestui an, reducerea dării de la 6 la 2 euro. Edilul giurgiuvean Dumitru Beianu a explicat faptul că o decizie privind modificarea cuantumului sau eliminarea taxei de tranzit a Podului Prieteniei aparţine exclusiv autorităţilor centrale, iar instituţia pe care o conduce a făcut nenumărate solicitări în acest sens. „Am salutat la momentul respectiv această diminuare a taxei de pod şi vă asigur că am făcut demersuri pe care le vom continua şi în perioada următoare pentru ca Guvernul să ia o măsură similară”, a spus Beianu.

El a menţionat că autorităţile judeţului Giurgiu, având o altă culoare politică faţă de cea a membrilor Guvernului, nu se bucură de sprijin nici în această privinţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu şi-a exprimat speranţa că o măsură, oricare ar fi ea, în ceea ce priveşte taxa de pod, să fie luată anul viitor, având în vedere că în România vor fi alegeri. La rândul său, director în cadrul Consiliului Judeţean, Nicu Mardale, a vorbit la Ruse despre demersurile făcute de instituţia pe care o reprezintă. Mardale a specificat faptul că iniţial a fost cerută eliminarea taxei, ulterior, reducerea acesteia şi în final măcar înlăturarea taxei pentru autorităţile locale din cele două regiuni, având în vedere că, datorită proiectelor comune, sunt efectuate deplasări frecvente.

„De fiecare dată, am fost refuzaţi de Guvernul României, prin intermediul Ministerului Transporturilor care este cel care fixează şi gestionează această taxă de pod. O să reluăm insistent solicitările la minister”, a subliniat Mardale.

Şi vicepreşedintele Dumitru Gavrilă a vorbit despre demersurile făcute în comun de Consiliul Judeţean şi Primăria Giurgiu în acest scop.

„Este o preocupare permanentă a celor care suntem aici, în toate conferinţele de presă pe care le-am avut, atât noi (Consiliul Judeţean, n.r.), cât şi primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, am insistat pe desfiinţarea acestei taxe sau măcar pe diminuarea sa”, a zis Dumitru Gavrilă.

„Aşteptăm ca lucrurile să fie de aşa natură încât să ajungeţi fie la eliminarea, fie la micşorarea taxei, pentru că ştim care este principiul Uniunii Europene, libera circulaţie a oamenilor şi a mărfurilor. Dacă suntem deja membri ai UE ar trebui să nu existe niciun obstacol în acest sens”, a concluzionat prefectul de Ruse, Stefco Burgiev.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!