Politic

Femeile Liberale din judeţul Giurgiu s-au întâlnit la prima ediţie a propriei gale

Câteva zeci de reprezentante ale Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL) din judeţul Giurgiu au participat sâmbătă, 10 decembrie, la prima ediţie a „Galei Femeilor Liberale”, organizată la nivel judeţean. Alături de doamnele şi domnişoarele din PNL Giurgiu au fost deputatul Lucia Varga, preşedinte al OFL din România, deputatul Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii, precum şi senatorul Vasile Mustăţea, Toma Petcu – preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL, Ioan Teodorescu şi Marian Măroiu – vicepreşedinţi ai Organizaţiei Judeţene a PNL, preşedintele TNL din judeţul Giurgiu – Ionel Muscalu.Daniela Cristiana Neagu – preşedinte al OFL Giurgiu, Ana Negulescu – vicepreşedinte şi Elsa Joantă – secretar au fost cele care au moderat evenimentul, anunţând, printre altele, deschiderea unei expoziţii de icoane pictate chiar de femeile liberale. Icoanele au fost oferite spre vânzare, iar fondurile obţinute vor fi utilizate pentru ajutorarea unor familii nevoiaşe din Giurgiu, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.

Gala a cuprins şi premierea organizaţiilor locale de femei ale PNL Giurgiu. Organizaţiile care au fost nominalizate, în ordine alfabetică, sunt cele din Bolintin Vale, Giurgiu, Gostinu, Izvoarele şi Malu. Activitatea fiecărei organizaţii a fost prezentată sintetic de câte o reprezentantă din Biroul Permanent Judeţean. Astfel, acţiunile organizaţiei din Bolintin Vale au fost prezentate de Ana Negulescu, în timp ce palmaresul de până acum al organizaţiei municipiului Giurgiu a fost reliefat de către Marga Şuler. De asemenea, Gabriela Petruş a făcut o trecere în revistă a bilanţului înregistrat de organizaţia Gostinu, după care au urmat acţiunile organizaţiei Izvoarele, prezentate de Dana Bordincel. Nu în ultimul rând, activitatea organizaţiei din comuna Malu a fost evidenţiată de Daniela Georgescu.

După toate aceste prezentări a urmat premierea propriu zisă, începând cu menţiunile şi, în ordine, până la premiul întâi. Au obţinut menţiuni organizaţiile din Gostinu şi Izvoarele, pe locul III a fost organizaţia Bolintin Vale, locul II a revenit organizaţiei Malu iar locul I a fost ocupat de organizaţia Femeilor Liberale din municipiul Giurgiu.

Premii şi distincţii au fost oferite de către femeile liberale şi unor personalităţi din cadrul PNL Giurgiu. Primarul Lucian Iliescu – preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL, preşedintele Consiliului Judeţean – Dumitru Beianu, vicepreşedinte al organizaţiei liberale şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Dumitru Gavrilă, de asemenea vicepreşedinte al PNL Giurgiu, se află şi ei printre cei premiaţi, cu toate că, fiind implicaţi în alte activităţi nu au putut fi prezenţi la Gală.

Premierea a început, astfel, cu preşedintele Organizaţiei municipale a PNL, Toma Petcu, şi a continuat cu Ionel Muscalu, Virgil Peţanca – director al Centrului Cultural Local „Ion Vinea”, Mariana Iliescu – director al Şcolii de Muzică şi Arte Plastice „Victor Karpis”.

Un premiu a fost acordat, în lipsă, şi directorului Teatrului „Tudor Vianu”, Mircea M. Ionescu. Nu în ultimul rând, cele două invitate de onoare, Lucia Varga şi Mariana Câmpeanu, s-au aflat şi ele printre „premianţi”.

La finalul Galei Femeilor Liberale, toţi participanţii au fost invitaţii lui Mircea M. Ionescu. A fost vorba despre un spectacol care s-a bucurat de succes zilele trecute la Viena, unde teatrul giurgiuvean a fost invitat să participe la un festival al teatrelor româneşti. Merită menţionat, de asemenea, că pe parcursul evenimentului participanţii au fost invitaţi şi la momente muzicale deosebite, susţinute la pian de câteva fetiţe foarte talentate, eleve ale Şcolii de Muzică şi Arte Plastice „Victor Karpis”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!