Actualitate Politic

PNL contestă Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC

big_crin_pnl_84219400_32335600_28462400Partidul Naţional Liberal a depus joi, 6 martie, la Înalta Curte de  Casaţie şi Justiţie, o contestaţie prin care solicită anularea deciziei Biroului Electoral Central de înregistrare a Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC. De asemenea, PNL solicită respingerea protocolului de constituire a acestei alianţe.
În acţiunea depusă în instanţă, liberalii arată că protocolul de constituire nu reprezintă protocolul unei alianţe electorale, ci al unei alianţe politice, structură reglementată în mod expres prin prevederile Legii nr. 14 din 2003 a partidelor politice. Conform legii, aşadar, alianţa în cauză ar fi trebuit înregistrată la Tribunalul Bucureşti, nicidecum la Biroul Electoral Central.
PNL mai susţine că protocolul de constituire a fost depus tardiv, după expirarea termenului prevăzut de lege şi astfel nu poate produce efecte juridice. Concret, protocolul a fost depus pe 4 martie, după ora prânzului, deci în afara termenului legal. Termenul limită de depunere era 3 martie, orele 24.00.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!