Politic

Congres PSD extraordinar acum, în acest an!

congres psd

După pierderea alegerilor prezidenţiale şi întreaga tevatură creată, mulţi dintre liderii partidului de guvernământ au sugerat ca acel congres extraordinar de care s-a auzit că ar fi organizat în ianuarie, eventual februarie 2015, ar fi bine să fie desăvârşit acum, în acest an, cât mai repede cu putinţă.

Congresul în cauză ar putea fi substituit şi de un consiliu naţional de analiză şi de lansare a unor noi proiecte politice, după cum a sugerat preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. Apropo de vicepremier, şeful de campanie al lui Victor Ponta a declarat că după ce a discutat cu majoritatea liderilor teritoriali, s-a lămurit că partidul nu doreşte o schimbare la vârf: ”Mesajul clar din teritoriu este acela de a păstra guvernarea, de a păstra echipa actuală de conducere a partidului.”

Pe de altă parte, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că ”pierderea prezidenţialelor reprezintă categoric un eşec, dar important este ca forţele politice să nu intre în panică atunci când pierd, nici să nu se umfle în pene când câştigă. Să-şi păstreze echilibrul şi să încerce să consolideze ce au construit până atunci, să-şi deschidă noi orizonturi.”

De cealaltă parte de baricadei, Dan Şova continuă să fie tranşant, considerând că Liviu Dragnea este principalul vinovat de dezastrul din 16 noiembrie: ”Cu toate că suntem un partid foarte puternic, am pierdut, şi nu oricum, ci la un milion de voturi. Se ştiu bine cei care au organizat alegerile. Pentru că nu pot să spun că am pierdut din cauza candidatului sau din cauza vreunei filiale judeţene. S-a pierdut din cauza campaniei conduse la sediul din Kisselef. Primul vinovat este Liviu Dragnea.”

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!