Actualitate

Intră şi parlamentarii giurgiuveni în vizorul DNA? Unul, sigur, da: "mâna dreaptă" a lui Tăriceanu, Daniel Chiţoiu!

chitoiu a

După Cristian David, fost ministru de Interne intrat pe mâna DNA-ului, un alt om de bază al lui Tăriceanu e în vizor. Este vorba de Daniel Chițoiu, fost vicepremier și ministru al Finanțelor Publice a cărui nume apare cu generozitate în referatul unui primar din Giurgiu .

Este vorba de primarul din Comuna Izvoarele, județul Giurgiu – STANCIU ALIN BĂNICĂ – acuzat de procurorii DNA de fapte grave de corupție. El este trimis acum în judecată în stare de arest, iar cauza va fi judecată de Tribunalul Giurgiu.

Din referatul de trimitere în judecată reiese cu generozitate faptul că el se lăuda și a dat și dovada potrivit procurorilor DNA că „prietenul” său Daniel Chițoiu, la acea dată vicepremier și ministru al Finanțelor Publice poate rezolva treburi. Procurorii chiar insistă a cita numele actualului secretar general al Partidului Național al Mediului (cunoscut și ca PLR) de mai multe ori pentru a arăta ca activitatea infracțională a primarului era una intensă și nu fără rezultate.

Trebuie menționat că Daniel Chițoiu a scăpat de un dosar de corupție pe moment doar pentru că Camera Deputaților prin PSD nu a încuviințat urmărirea sa penală în Dosarul ASF. În schimb soția sa este acuzată și cercetată, la fel ca și Dan Radu Rușanu, în prezent sub control judiciar – „unchiul” său politic.

Cauza e la un pas să fie însă deschisă după ce un important membru al CSM i-a cerut președintelui ales al României, Klaus Iohannis, să solicite Parlamentului reanalizarea tuturor dosarelor unde nu a fost încuviințată urmărirea penală… printre care și cel al lui Daniel Chițoiu în Dosarul ASF.

www.stiripesurse.ro

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!