Actualitate La zi

De ce nu s-a ţinut şedinţa CJ Giurgiu?

 
CJG SALA GOALAPROGRAMATĂ PENTRU MIERCURI, ŞEDINŢA CONSILIULUI JUDEŢEAN GIURGIU NU S-A PUTUT ŢINE DIN LIPSĂ DE CVORUM. CE A URMAT? CITIŢI ÎN CELE CE URMEAZĂ!

Miercuri, 5 august, ar fi trebuit să aibă loc şedinţa ordinară a Consiliului judeţean Giurgiu. Întrucât nu a fost cvorum, şedinţa nu a mai avut loc. Au lipsit consilierii liberali, însă nici celelalte formaţiuni politice – PSD, ALDE, PPDD nu au avut toţi aleşii în sala de plen.

Neparticiparea consilierilor liberali la şedinţă a atras de la sine o sumedenie de întrebări şi de scenarii. Chiar şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, liberalul Vasile Mustăţea a făcut o scurtă declaraţie de presă care nu a lămurit deloc situaţia, ci dimpotivă.
vasile-mustatea-consiliul-judetean-giurgiu“Aveam astăzi proiecte foarte importante pe ordinea de zi. În afară de faptul că trebuia să aprobăm multe proiecte pentru fonduri europene, trebuia să aprobăm proiectul tehnic ca să pot pune la licitaţie Teatrul Valah. Trebuia să aprobăm master planul de apă canal. Trebuia să  dau mandat expres reprezentantului Consiliului judeţean  pentru ADI –ul “Pentru un judeţ curat”, care să organizeze licitaţia. 
Dar, din păcate, political şi-a băgat coada şi în această şedinţă şi consilierii PNL nu s-au prezentat la şedinţă. Vă mulţumesc!”, a declarat Vasile Mustăţea.

Reţinut de unii jurnalişti la intrarea în sala de plen, Vasile Mustăţea a spus că va pleca în concediu “până la sfârşitul anului” fiindcă nu şi-a mai luat de trei ani concediu şi că, probabil, la conducerea administraţiei judeţene va fi Dumitru Gavrilă. Acesta, cu siguranţă, va convoca o şedinţă extraordinară în scurt timp.

Interesant este de văzut care va fi următoare mişcare politică, în plan judeţean,  dacă ne gândim că până nu  de mult social-democraţii aveau numai cuvinte critice la adresa liberalului Vasile Mustăţea. Şi ne referim aici la ultimele declaraţii publice.  Şi,  acum, dintr-o dată, se schimbă registrul, iar apropierea social-democraţilor faţă de preşedintele CJG este tot mai evidentă.

Chiar şi consilierul judeţean, Răzvan Cuc, criticul cel mai aprig al lui Vasile Mustăţea schimbă foaia şi vorbeşte inclusiv de faptul că acum “acreditarea spitalului ar fi în pericol”, o temă despre care Răzvan Cuc a vorbit de nenumărate ori, arătând de fiecare dată cu degetul spre preşedintele CJG.

RAZVAN CUCDespre şedinţa de consiliu de la care au lipsit liberalii, social-democratul a spus că “A fost un fel de circ politic. Am văzut inclusiv un copreşedinte de partid care şi-a ţinut colegii în birou ca aceştia să nu poată participa la şedinţă. Erau câteva proiecte foarte importante, iar neprezentarea lor va avea consecinţe . Dacă lucrurile vor continua aşa, pe interese politice personale, atunci cred că la CJ va fi un blocaj administrativ”, a spus Răzvan Cuc. 

Dumitru-BeianuContactat telefonic, copreşedintele PNL Giurgiu, Dumitru Beianu a declarat că “au existat cauze obiective care au împiedicat o serie de consilieri să fie prezenți la şedinţă. Mai mult, alegerea le-a aparţinut consilierilor şi nici pe departe ei nu au fost ţinuţi împotriva voinţei lor şi nici cu forţa, cum în mod tendenţios s-a spus. Am văzut tot felul de declaraţii cum că eu le-aş fi interzis consilierilor judeţeni să participe la şedinţă. Total neadevărat.  Iar  preşedintele CJG , liberalul Vasile Mustăţea ştie asta.

Mai mult am spus-o de fiecare dată administraţia judeţului Giurgiu trebuie să rămână la cote cât mai înalte, iar interesul cetăţeanului trebuie să primeze. Ori, în Consiliul judeţean, la această oră, numai interesul cetăţeanului nu primează, dacă ne referim la preocupările aleşilor!”

Aşa este interesul cetăţeanului ar trebui să primeze! Însă nu întotdeauna stau lucrurile aşa. La Consiliul Judeţean Giurgiu, de exemplu, nu este prima dată când un grup de consilieri judeţeni nu participă la şedinţă. Îmi amintesc de o situaţie similară ce a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, când consilierii PSD şi PLR au boicotat, în mod intenţionat, şedinţa Consiliului judeţean, spre nemulţumirea preşedintelui CJ Giurgiu, liberalul Vasile Mustăţea, care i-a acuzat pe cei ce au boicotat şedinţa că nu ţin cont de interesele judeţului. Şi nu fost singura dată! În octombrie 2014, tot consilierii PSD şi PLR au lipsit de la o şedinţă de consiliu judeţean. Iar acum cei ce strigă cel mai tare sunt chiar aceia care au venit cu asemenea practici în Consiliul judeţean, practici pe care noi le dezaprobăm categoric.

M. M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Boerescu Mihnea--consilier judetean 6 august 2015 at 0:36

PRECIZARI:
1. Nici consilierii independenti nu au fost prezenti , fiecare din ei din motive obiective
2. Nici cei de la PSD nu au fost toti , nici cei de la ALDE , nici cei de la PP-DD si nici cei de la PNL ( lipsind de exemplu Bold , Dobrota ,Panait …etc) . Ca atare consilierii PNL prezenti in zona au decis sa dea posibilitatea si colegilor absenti sa participe la dezbateri si la luarea hotararilor importante judetului . A fost o decizie care ajuta jocul democratic si nicidecum nu-l ingradeste.
3. Proiectele importante ale judetului nu numai ca nu vor avea de suferit ci isi vor urma cursul firesc.Consilierii vor informa in viitor pe cei care i-au ales .

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!