Politic

Plictisitorul transfer de putere

Ieri, în jurul orei 11.30, preşedintele suspendat – Traian Băsescu – a părăsit Palatul Cotroceni la volanul automobilului Logan, aceeaşi maşină cu care merge la cumpărături, bineînţeles doar atunci când are de înjurat o ţigancă împuţită sau un jurnalist găozar.
Traian Băsescu a ieşit din Palat de bună voie, fără protestatari la poartă, fără caschetă de polţist aruncată în curtea Palatului, fără invitaţia să iasă afară lansată unei fiinţe ordinare.
Plecarea lui Traian Băsescu s-a derulat în cel mai simplu mod cu putinţă. Un om a venit, altul a plecat. Nimic mai firesc. L-am privit cu toţii pe Traian Băsescu cu se topea ca untul pe caniculă în traficul infernal din Bucureşti.
Discuţiile între suspendat şi interimar au durat 45 de minute şi n-au avut mai nimic spectaculos. Nimic din ceeea ce vedeam în filmele americane cu preşedinţi infailibili ce-şi transferă unul altuia codul secret de la bomba atomică. Discuţii s-au purtat în jurul transferului de putere pe o perioada determinată. Suficient de plictisitoare pentru un om activ ca mine. Probabil că la finalul dialogului, la despărţire, Băsescu l-a rugat pe Antonescu să aibă grijă de poporul său şi să nu uiite că a făcut o promisiune.
Când lucrurile s-au mai potolit după decizia Curţii Constituţionale legată de participarea la referendum, Crin Antonescu a avut o întâlnire cu presa în faţa căreia a trecut în revistă activitatea sa dea lungul primei zile de interimat.
Antonescu este conştient că stă nelegitimat de popor pe funcţia supremă în stat, de aceea nu se angajează la niciun fel de graţieri, schimbări la vârful DNA sau servicii secrete.
Apropo de servicii secrete, pe agenda preşedintelui interimar s-a aflat şi întâlnirea cu sefii de la SIE şi SRI. Crin Antonescu le-a solicitat celor doi să asigure buna funcţionare a serviciilor şi să nu accepte nicio ingerinţă în activitatea lor. Ar fi fost interesant să aflăm dacă şefii serviciilor secrete au venit la dialog însoţiţi de ceva dosare sau precizări legate de noua ofensivă împotriva marii corupţii şi a băieţilor deştepţi.
Poate vom avea bucuria să aflăm câte ceva în zilele următoare (fie şi pe surse) şi nu vom fi nevoiţi să aşteptăm până după luna septembrie.
Traian METAXA
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!