Comentarii

Vara asta se poarta decizia Curtii Constituţionale a României

Am stat şi eu, ca tot românul responsabil, cu ochii lipiţi de LCD asteptând cu înfrigurare decizia Curţii Constituţionale a României referitoare la decizia Parlamentului de a-i oferi prilejul lui Traian Băsescu, Preşedintele României, să invite poporul la un tangou pasional. Decizia se tot amâna crescâd astfel tensiunea în artere.
Orele treceau şi răspunsul la întrebarea hamletiană întârzia să apară, motiv pentru care, ca să-mi asasinez timpul, am început să croşetez tot soiul de scenarii care să explice întarzierea.
Oare de ce trage de timp judecătorii de la CCR ? Un prim răspuns care mi-a sosit în minte cu întârziere ca acceleratul de Predeal a fost acordarea răgazului necesar unui aliat occidental al « condamnatului » la confruntarea cu electoratul să-şi arate îngrijorarea cu privire la lovitura de stat din România.. Când jelania se va sfârşi, sau în pauza spectacolului probabil, Curtea Constituţională îşi va expune punctul de vdere.
Am trecut repede la subsol acest senariu de îndată ce altul l-a încălecat aşa cum se suprapun plăcile tectonice. Văd o bulină roşie pe verdict.
Judecătorii de la Curtea Constituţională  trag de timp cu speranţa că băsiştii talibani vor pleca la culcare şi nu vor fi obligaţi să primească şocul deciziei direct in bot. În fine, iata şi decizia. Prin verdictul său Curtea Constituţională a României a validat votul Parlamentului privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, considerând că totul este perfect Constituţional. În consecinţă l-a numit pe Crin Antonescu preşedinte interimar. Ne vedem la referendum pe 29 iulie.. Aşadar, a validat ce este inadmisibil într-o ţară europeană – de la Merkel citire- “lovitura de stat şi ingerinţele în actul de justiţie”.
S-a tăiat ca maioneza orice comentariu pe marginea „loviturii de stat” din România. Asta înseamnă că occidentalii, partizani ai loviturilor de stat imaginare, nu mai au ce comenta pe subiect.
Mi se pare mie sau vara asta se poartă alb ? Un alb curat murdar.
Traian METAXA
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!