Actualitate Cultură Economic La zi Politic Social

PNL: Județul Giurgiu are o șansă unică de dezvoltare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență


După lansarea oficială a Planului Național de Redresare și Reziliență, echipa liberală din Giurgiu a publicat date despre ce înseamnă, concret, pentru județul Giurgiu acest plan:
”Giurgiu are o șansă unică de dezvoltare în următorii ani pe care nu o poate rata. Fiecare județ va beneficia de finanțări de proiecte din Planul Național de Redresare și Reziliență prin care avem la dispoziție 30,44 miliarde euro din totalul de 80 de miliarde de euro alocați României pentru perioada 2021-2027
Ne propunem ca împreună cu Consiliul Județean să finanțăm și sa ridicăm un nou spital județean în Giurgiu. Președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, va demara rapid procedurile de preluare, realizare studii de teren și studiu de fezabilitate, identificând deja un amplasament împreună cu primarul municipiului Adrian Anghelescu. De asemenea, vom moderniza actualul spital județean și ne propunem tot cu finanțare din PNRR și modernizarea spitalului din Bolintin Vale.

Construim un campus pentru învățământul dual pentru a forma profesioniștii de care avem nevoie pentru atragerea investitorilor în județ. Suma totală alocată pentru toate investițiile în campusuri și laboratoare din țară este de 350 de milioane de euro.

Vom face un parc industrial împreună cu Consiliul Județean Giurgiu cu componentă de granturi pentru firmele care aleg să investească aici. Județul are potențial foarte mare de atragere de investitori fiind situat la distanță foarte mică de Capitală și bine conectat atât cu Bucureștiul cât și cu ieșirea spre autostrada A1 și centura Bucureștiului. Cele două obiective de investiții, campusul pentru învățământ dual și parcul industrial sunt împreună soluția integrată pentru a atrage investiții în zonă. În total, la nivel național, vor fi finanțate peste 35 de mari ecosisteme noi antreprenoriale dezvoltate în parteneriat cu autoritățile locale, finanțate cu 750 milioane euro.

De asemenea, IMM-urile din Giurgiu vor beneficia de fonduri din pilonul de competitivitate de 5 miliarde de euro din care o sumă consistentă va fi alocată retehnologizării, digitalizării, automatizării și robotizării procesului de producție.

Tot din PNRR vom finanța noi amenajări și vom pune în funcțiune 300 de sisteme de irigații care vor acoperi 2,9 milioane de hectare de teren. Un astfel de sistem inclus în program este și Giurgiu Răsmirești.

Unul dintre cele 8 depozite regionale pe care le vom construi pentru sortarea, ambalarea, etichetarea și comercializarea produselor agricole locale va fi la Giurgiu. De asemenea, prin PNRR vor fi sprijinite cu o finanțare de 700 milioane euro IMM-urile din domeniul agroalimentar și vom crea 4200 noi locuri de muncă în acest domeniu. În județul Giurgiu avem potențial să avem cât mai mulți beneficiari.

S.C APA Service Giurgiu este inclusă în finanțarea PNRR cu un proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în valoare de 186.082 milioane euro (cu un număr de locuitori beneficiari de 51.310 ai infrastructurii de apă – 132 de km) și 302 km de rețea de canal extins și reabilitat de care vor beneficia 39.875 de persoane. La nivel național, valoarea totală pe extinderi de apă și apă uzată în plan este de 1,5 miliarde euro.

Pentru valorificarea patrimoniului natural, baze de tratament, infrastructuri de agrement, precum parcuri tematice, parcuri de agrement, amenajări de zone de agrement este o finanțare de 350 milioane pentru 140 de companii care au astfel de proiecte. Companii din zone precum Delta Neajlovului, zona Dunării pot accesa astfel de proiecte.

Vor fi sprijinite și companiile din domeniul construcțiilor cu 200 de milioane de euro. Peste 300 companii pot beneficia de aceste fonduri și vor fi create 1800 noi locuri de muncă.

Va fi finanțată și finalizată centura de Nord a Bucureștiului, fiind importantă și pentru dezvoltarea economică a județului Giurgiu.”

(Comandat de PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!