Actualitate Economic La zi Politic

PNL va dezvolta agricultura din fonduri europene

Programul de Guvernare al Partidului Național Liberal prevede sprijinirea fermelor de familie și promovarea comercializării produselor românești. Programul PNL este singurul program realist și finanțabil, proiectele fiind deja negociate cu oficialii europeni.
Guvernul Orban lansează programe de sprijin și plăți directe în agricultură în valoare de 21,67 miliarde de euro din fondurile europene alocate pentru perioada 2021-2027.
PNL investește 6,5 miliarde de euro în infrastructura de irigații, reluarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan, lucrări de prevenire a deșertificării, finalizarea sistemului național antigrindină.
Vor fi finanțate rețele naționale de colectare, depozitare, procesare și distribuție a produselor românești cu un buget 750 milioane de euro.
Guvernul PNL susține investițiile private în colectarea, depozitarea, stocarea și procesarea produselor agroalimentare pentru creșterea valorii adăugate a materiei prime – 430 milioane de euro.
De asemenea, în programul de guvernare al PNL este prevăzută suma de un milliard de euro pentru investiții la nivelul fermelor în sector vegetal și zootehnic, din care, pentru ferma de familie aproximativ 200 milioane de euro.
Un obiectiv important al Guvernului PNL este instalarea tinerilor fermieri, cu teren agricol concesionat de la stat, până la 50 ha/fermier, prin alocarea sumei de aproximativ 520 milioane de euro.
În același timp, PNL va finanța investițiile în fermele ecologice care integrează funcția de procesare, funcția agropedagogică, funcția agroturistică, precum și alte scheme de calitate – 550 milioane de euro.
Guvernul PNL va susține crearea lanțurilor alimentare scurte „De la fermă la consumator”.

(Comandat de PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!