Actualitate

PNL vrea pentru agricultură un Minister al Satului, sistem de irigații refăcut și stimularea producătorilor

beianu-agricu
Fermieri din Giurgiu şi Teleorman s-au întâlnit marţi seara la un workshop pe teme de agricultură, organizat de PNL cu scopul de a prezenta programul pe agricultură, realizările Guvernului tehnocrat condus de  Dacian Cioloş.
Liberalii au arătat că PNL va înființa un Minister al Satului, care se va ocupa de dezvoltarea agriculturii și a infrastructurii sătești. De asemenea, au amintit că Guvernul Cioloș a votat deja intabularea gratuită pentru a se pune în valoare terenurile. Țintele următoare ale PNL sunt refacerea 100% a rețelei de irigații, investiții în mico-industria agricolă și eliminarea birurilor puse producătorilor de către guvernele PSD. Există și intenția de a sprijini legislativ formarea cooperativelor, în sprijinul celor care produc, dar și un imbold dat turismului rural.
Fermierii prezenţi au atins câteva puncte sensibile din acest domeniu important pentru România, printre care realizarea cadastrului general al terenurilor, refacerea sistemului de irigaţii, urgentarea măsurilor pe teledetecţie astfel încât fermierii să primească subvenţiile pe suprafaţă, susţinerea fermelor mici şi mijlocii, posibilităţi de finanţare în diverse sectoare agricole, fiind aduse totodată în discuţie şi problemele cu păşunile, dar şi formele de asociere.
Toate aceste probleme au fost notate şi preluate şi de reprezentanţii Ministerului agriculturii prezenţi la întâlnirea cu fermierii, spre a fi soluţionate. S-au aflat alături: secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Niculina Tâlvăr, directorul general în cadrul  AFIR, Gabriel Bărculescu şi directorul Ionuţ Nica, aceştia răspunzându-le punctual la majoritatea temelor ridicate. Prin intermediul lor, fermierii din Giurgiu şi Teleorman au putut afla noutăţile şi perspectivele în domeniul agriculturii.
Întâlnirea a fost una importantă pentru viitorul agriculturii, fiindcă PNL pune accent pe dezvoltarea regională şi rurală precum şi pe o agricultură modernă şi europeană. PNL spune că nu dorește să mai existe diferențe economice între sate și orașe, care să creeze dezechilibrele majore, ce există azi , din societate.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!