Cultură

Poezii pe pânză, semnate Mirel Matei

Zeci de poveşti pictate pe tot atâtea pânze. Artistul giurgiuvean Mirel Matei şi-a expus duminica trecută, pe 29 mai, cele mai recente lucrări, la Galeriile de Artă din centrul municipiului. Vernisajul a fost realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean.Evenimentul a reunit zeci de personalităţi giurgiuvene, dar şi oameni de rând. Au venit cu toţii să-i fie alături pictorului Mirel Matei la o nouă expoziţie de excepţie. Au fost expuse 28 de tablouri, unele peisaje, altele adevărate poezii.

„Astăzi ne întâlnim cu neobişnuitul, cu neobişnuitul Mirel Matei care vrea şi poate să demonstreze că există o altă lume în afară de aceasta în care trăim cu toţii şi cu care luptăm cu toţii. El luptă cu stările lui de graţie şi aceste stări se regăsesc pe pânzele pe care le-a expus aici”, a zis Ionel Muscalu, administrator public judeţul Giurgiu.

Artistul Petra Şerbănescu, în discursul său, a vorbit despre tehnica lui Mirel Matei, apreciind evoluţia tânărului pictor. „Este într-adevăr o evoluţie în ceea ce face. Sensibilitatea de care dă dovadă începe tot mai mult să ne domine”, a opinat Şerbănescu.

De asemenea, la eveniment a fost prezent şi scriitorul Ion Dincă. El a vorbit despre Mirel Matei în contextul locului de unde provine pictorul. „S-a dovedit încă o dată că acest colţ de judeţ, Gogoşari-Drăghiceanu, a dat elemente deosebite în viaţa culturală a judeţului nostru”, a spus Dincă

Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, şi-a exprimat aprecierea pentru arta lui Mirel Matei. „Îmi plac foarte mult tablourile, îmi pare rău că nu sunt mai mulţi tineri giurgiuveni care să performeze în acest domeniu. Poate, inclusiv în urma unor asemenea evenimente, şi ca urmare a încurajărilor dumneavoastră, vor mai apărea tineri pictori giurgiuveni care să continue această frumoasă tradiţie”, a afirmat Beianu. Emotiv ca de obicei, artistul le-a mulţumit tuturor pentru susţinere.

Expoziţia cu picturile semnate Mirel Matei va rămâne la Galeriile de Artă până pe 5 iunie.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!