Politic

Politicianul Ponta este complet discreditat în UE

base

Preşedintele în funcţie Traian Băsescu i-a cerut public premierului Victor Ponta să plece de la guvernare. Asta pentru binele şi credibilitatea României, şeful statului considerând că este de neînţeles frenezia cu care cel care a pierdut drastic scrutinul din 16 noiembrie încearcă să formeze un nou guvern în jurul său.

”Profit de faptul că preşedintele ales este plecat din ţară pentru a exprima şi eu câteva puncte de vedere cu privire la ceea ce se prefigurează a se întâmpla în viaţa politică. Observ că domnul Ponta a intrat în frenezia formării unui nou guvern pentru a încerca să schimbe ultima impresie, adunând fărâme de peste tot de unde se mai poate.

Poate este legitim acest lucru în contextul în care UDMR a anunţat că iese de la guvernare. Să nu ne minţim singuri însă, Victor Ponta politicianul este complet discreditat în interiorul Uniunii Europeane. Ponta este discreditat implicit şi în fruntea guvernului României, ţara având acum de pierdut – ca imagine – de pe urma sa. În Europa nu s-a uitat că în vara lui 2012, Ponta a fost unul dintre artizanii loviturii de stat. Acum, Victor Ponta reconfirmă înclinaţia sa spre lipsa de democraţie, vezi votul organizat dezastruos în diasporă.

Nici în turul unu, nici în turul doi, nu s-au asigurat condiţii pentru ca românii să-şi exercite votul. Nimeni din Europa nu crede că a fost o întâmplare. Toţi au înţeles că a fost vorba de un blocaj generat de guvern, pentru că stânga, în mod tradiţional, nu este votată în diaspora. Acesta este un alt element care îl discreditează profund pe domnul Ponta, căruia îi cer public demisia din fruntea guvernului.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!