Actualitate La zi Social

POLIȚIȘTII ANTIDROG DIN CAPITALĂ AU DESTRUCTURAT CEA MAI MARE REȚEA CE DOMINA PIAȚA ILICITĂ DE PRODUCERE ȘI DISTRIBUIRE A CANABISULUI

În urma a nouă percheziții efectuate de polițiștii antidrog din București au fost confiscate aproape 300 de kilograme de cannabis. Sunt probe că, în ultimii ani, gruparea ar fi vândut două tone de cannabis care valorează pe piața neagră 10 milioane de euro.
Rețeaua, compusă din șapte persoane, ar fi investit sute de mii de euro cumpărând imobile și terenuri, în mediul rural, pe raza județului Dâmbovița (aproape de Capitală), locații unde ar fi înființat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției.
Membrii rețelei și-ar fi cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viață aparent normală.
De îngrijirea acestor culturi s-ar fi ocupat personal membrii rețelei, prin rotație, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locații fiind atent supravegheată și verificată.
În urma evaluării realizate a rezultat că, în ultimii trei ani, această rețea ar fi produs și distribuit în Capitală și în județele limitrofe, peste două tone de produse cannabice.
Pentru a-și spori veniturile, aceeași rețea ar fi înființat în zona de interes o hală cu instalații complexe prin care se produc criptomonede (RIG-uri de minat).
La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii antidrog in cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au efectuat nouă percheziții domiciliare simultane, pe raza județului Dâmbovița, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracționale specializate în producerea și vânzarea de cannabis, pe raza Capitalei.
În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite trei culturi indoor de cannabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreținere a culturii indoor de cannabis, aproximativ patru kilograme de cannabis (inflorescență, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare și ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, șapte telefoane mobile, cartele sim și un cântar electronic de mare precizie.
Cei în cauză au fost prezentați procurorului D.I.I.C.O.T., iar acesta, în urma audierilor, a emis ordonanță de reținere pentru 24 ore, față de trei dintre aceștia, ulterior fiind arestați preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de: – cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea sau deţinerea drogurilor de risc, fãrã drept; -furt și constituirea unui grup infracțional organizat.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!